Fiat Ducato: koud starten

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0 liter comfort-matic

na het koud starten draait de motor onregelmatig, je zou denken kortstondig op 3 cilinders. dan komt er ook witte rook uit de uitlaat, het probleem is over na 5 seconden, maar als je dan een korte gasstoot geeft tot 2500 toeren heb je zo rond de 2000 toeren een trilling en brom met terug beetje witte rook met zeer onaangename geur. als de motor 2 minuten staat te draaien is het euvel over bij gasgeven en is er geen probleem meer als je motor stillegt en opnieuw start. diesel filter is al vervangen en er zijn geen storingen aanwezig (opgeslagen) en geen lekken te bespeuren. bij het rijden, vlot optrekken krijg je een zwarte rookwolk na het schakelen van de automaat, ook gasgeven bij stilstand geeft wat zwarte rook. er is tijdens het rijden geen vermogenverlies. het is een motorhome die veel stilstaat, maar altijd met volle tank.

gasklephuis is vervangen, aanstuurmagneetklep voor egr is vervangen, onderdrukslangen zijn goed, EGR klep is met onderdrukpompje nagezien en gaat soepel open en dicht, bij snel lossen onderdruk hoor je de klep dichtvallen, koelvloeistof zakt niet. er komt geen water in de motorruimte want deze is waterdicht gemaakt en de massa punten links voor zijn nagezien en daarna ingevet

ik begin te denken aan druksensor op de rail ofwel de brandstofdoseerklep op de pomp!

Wie weet raad? alvast bedankt!

Ben2

Geplaatst door Ben2 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ben2 (0), 12 jaar geleden

niemand ?

Ben2 (0), 12 jaar geleden

echt niemand een idee ?

ovi (0), 12 jaar geleden

Toch niet Ben v/h camperforum hoop ik?

Ben2 (0), 12 jaar geleden

probleem opgelost, EGR bleef klein beetje open staan

ovi (0), 12 jaar geleden

[quote=Ben2]probleem opgelost, EGR bleef klein beetje open staan[/quote]
Goe nieuws kerel!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.