Fiat Panda: Krakend geluid nieuwe panda en schakelpook vervangen

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Beste helper, mijn nieuwe panda wordt in mei 1 jaar. Het eerste half jaar geen enkel probleem. Het betrouwbare imago van dit type weer bewezen. In de winterperiode is er een merkwaardig probleem ontstaan. Uitsluitend boven de 80km ontstaat er rechtsvoor een aanhoudend knisperend/krakend geluid. Het heeft nog het meeste weg van een wiellager met een fabrieksfout of zonder lagervet. Ik stel me voor dat dit is uit te sluiten omdat de auto nieuw is. Geluid in de carosserie acht ik waarschijnlijker omdat de druk op de carrosserie toeneemt bij een hogere snelheid. Ik denk zelf bijvoorbeeld aan het harde plastic op de stalen delen die misschien iets scheef zijn gemonteerd. Iets in de rechter wielkast sluit ik ook niet uit. Wie herkent dit? Ik wil graag voorkomen dat ik meerdere keren naar de dealer moet met deze vage klacht. In april gaat ze naar de dealer en als er een oplossing is gevonden dan meld ik het hier.

2) 9 vd 10 auto's heeft een lelijke schakelpook en de panda heeft er één die schreeuwt om vervanging. Wie weet of dit schroef of lijm is?

rhooijer

Geplaatst door rhooijer (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

wij hebben laast wel een panda gehad die achter kraakte als er meer personen in zatten dat bleek door de banden tekomen toen was het over misschien om te controleren.

groetjes jan.

rhooijer (0), 13 jaar geleden

Hallo Jan, bedankt voor je reply. Ik kan rubber banden niet echt rijmen met een mechanische gekraak. Hoe konden die banden kraken?

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

de kordlagen gingen met in veren over elkaar dat hoorde je maar wil niet zeggen dat bij jou ook is hoor.


groetjes jan.

rhooijer (0), 13 jaar geleden

De pookknop bleek heel gemakkelijk te vervangen. Even op een paar graden inzagen en met een priem eruit tikken. De knop bleek niet met schroefdraad vast te zitten. Onder de rubber mantel zit een hard kunststof kern die zich dus gemakkelijk laat overwinnen.
[url=http://img853.imageshack.us/i/pict0741.j...][img]http://img853.imageshack.us/img853/9645/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.