Fiat Punto: lampje motormanagement knippert soms - Fiat punto 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo,

Al 2 jaar ben ik in bezit van mijn fiat punto uit 2002.
Ik heb al een hoop problemen mee gehad (versnellingsbak vervangen, motorsturing gerepareerd doordat de auto verkeerd was opgeladen, koppeling & thermostaat vervangen). En zodra het ene probleem is opgelost, begint het nieuwe probleem weer.

Als ik mijn motor start merk ik dat de motor stottert, en niet meteen goed doorloopt. In het begin knippert het lampje van motormanagement, later verwijnt die melding weer en rijdt mijn auto weer zoals het hoort.

Dit probleem heb ik dus de eerste paar minuten nadat ik de auto heb gestart. Het lijkt dat mijn auto eerst moet opwarmen. Heel soms heb ik ook als ik op de snelweg rijdt dat het lampje van de motormanagement knippert, maar dat verdwijnt na een halve minuut weer.

Heeft iemand idee waar dit aan kan liggen?

PuntoX

Geplaatst door PuntoX (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat knipperende lampje probeert je te vertellen dat er een ernstige storing is die mogelijk je dure katalysator aan het vernielen is.
De bedoeling is dat je dan de motor uitzet of op zijn minst iets doet, waardoor het lampje niet meer knippert, zoals gas los laten.

Oorzaak kan bijvoorbeeld valse lucht zijn of een defecte sensor (b.v. koelwater temperatuur).
Kontroleer alle vacuüm slangen en slangetjes van en naar het inlaatspruitstuk op lekken, scheuren e.d.
Als dat allemaal goed is, laat de dealer dan de sensoren uitlezen en de signalen controleren. Bij voorkeur koud omdat je dan problemen hebt.
Dus de auto de avond van te voren brengen.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

even uilezen kan verschillende oorzaken hebben , bougie's bobine????
succes jan

PuntoX (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor jullie antwoorden.

Ik heb mijn broer ernaar laten kijken, en het probleem leek op een luchtfilter die niet goed vast zat waardoor er 'vals lucht' in de motor kwam. Nu heeft mijn vader dit gemaakt, ik heb er zojuist mee gereden en mijn auto lijkt nu nog verder van huis dan eerst. Ik hoor een vreemd soort schokken vannuit de uitlaat komen, ook heeft de rook uit de uitlaat een vreemde geur. Ik heb het gevoel dat de motor nu op minder cilinders rijdt. Ook blijft het lampje van motormanagement knipperen. (soms verdwijnt die melding, komt soms weer terug) Ongeveer
een maand geleden is deze auto ingelezen en mechanisch zou deze helemaal in orde zijn.

Mijn vraag is, kan een kapotte of lekke koppakking ook de oorzaak zijn van het knipperend lampje van het motormanagement?

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat knipperende lampje probeert je te vertellen dat er een ernstige storing is die mogelijk je dure katalysator aan het vernielen is.
De bedoeling is dat je dan de motor uitzet of op zijn minst iets doet, waardoor het lampje niet meer knippert, zoals gas los laten.

Sommige onstekingen (gebeurt 2 maal elke omwenteling) lukken niet en de brandstof ontploft in de uitlaat - dat zijn de schokken die je hoort.
Of de auto 1 maand, 1 week, 1 dag of zelfs 1 uur geleden goed was zegt niets over nu.
Afslepen naar de dealer en daar laten uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.