Fiat Punto: Lekkage benzinepomp(bij benzine tank)

Bouwjaar: 1995

Ik heb onderaan bij benzinetank druppels pure benzine hangen, klepje bij achtebank los gehaald zag daar beetje benzine liggen, dus vermoedt dat bij stilzetten, dit overloopt en via tank naar beneden lekt,benzine pomp losgehaald, echter nu blijkt dat het plastic doorvoer buisje kapot(blijkt achteraf kwaaltje te zijn bij punto)wie weet oplossing hoe ik dit kan maken, heb gebeld naar sloperijen, blijkt dat ze alleen een nieuwe benzine pomp leveren voor ¤ 140,- beetje veel geld als alleen buisje kapot is en dat je daarvoor dan een hele nwe pomp moet nemen.

jvandenbraak

Geplaatst door jvandenbraak (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Michel7773 (0) PRO, 19 jaar geleden

valt niet zelf te repareren wel een tip om de volgende keer te vootkomen : heel voorzichtig het filter vervangen

Rik9805 (0) PRO, 19 jaar geleden

is wel te repareren hoor heb het zelf namelijk ook al een gehad

er zijn van die buisjes (ben naam ff kwijt) met aan de ene kant schroefdraad en aan de andere kant een pijpje (waar de slng aan kan).
het enige wat je moet doen is draad tappen in de pomp en dat ding erin draaien met veel afdichtmiddel slang erop en klaar is kees

groet rik

jvandenbraak (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor jullie tips, dat van het buisje met schroefdraad vindt ik riskant, als je een te breed buisje neemt heb je grote kans dat plastic splijt,ik heb nu een oplossing gevonden bij bouwmarkt, gewoon gekeken wat in buisje wat afgebroken is past bij ijzerwaren, blijkt 6mm te zijn,kwam er zelf niet uit, vroeg toen om een buis met deze doorsnee kreeg tip van ronde aluminium buis van 6 mm deze paste perfect strak(¤ 2,29)op lengte gezaagd en afgekit,tevens meteen het andere plastic buisje meegenomen en opgelost.

Hopelijk hebben andere mensen ook iets aan deze tip, scheelt hoop geld !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.