Fiat UNO 75 SX: Lekkage: bruine smurrie bij passagier stoel

Bouwjaar: 1991

Ik heb iets raars:

Voor de stoel van de bijrijder heb ik sinds een paar maanden bruine kleverige 'vloeistof' liggen, in of onder de bekleding. Het zat eerst onder de mat, deze werd nat en kleverig, toen ik hem weghaalde zag in een hele plas met die troep. Ik heb de deur gecontroleerd, de gaatjes voor afvoer van regenwater zijn open, en ik zie geen sporen van water in de buurt van de deur.

Ik vraag me af waar dit spul vandaan komt: vanuit de wielkast opspattend water? Of is het regenwater (met bladeren?) dat langs de voorruit stroomt? Kan het olie zijn uit de versnellingsbak? Het is bruin en kleverig, en geurloos.

Ik ga binnenkort mijn bekleding opensnijden om de bron te zoeken, misschien heeft iemand een idee waar het vandaan kan komen, dan kan ik wat gerichter zoeken.

Raabje

Geplaatst door Raabje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Uno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kachelradiator lekt.

Raabje (0), 19 jaar geleden

Geert, bedankt!

Ik heb onlangs nog een liter koelvloeistof moeten bijvullen, dat moet er mee te maken.... Ik zal weer eens peilen, het niveau zal wel weer gezakt zijn.

Het lijkt me er eentje voor de garage, ik heb begrepen dat het hele dashboard gedemonteerd moet worden om dit te fixen.

bedankt & vriendelijke groet,

Jeroen

ray9305 (0), 18 jaar geleden

hier is een o ring die tussen de regelaar van de verwarmingsradiator verteert dit is nog geen uurtje werk

Raabje (0), 18 jaar geleden

Probleem is alweer een tijdje opgelost. Er zit in de buurt van de radiator een kunstof spruitstuk, dat de warmte verdeeld (koud/warm water). Ik denk dat door de vele temperatuurschommelingen het kunstof verweerd is geraakt, er zat een scheurtje in. Dit onderdeel zit aan de binnenkant van de auto, koelwater lekt dan weg naar de beenruimte van de passagier. Voordeel van deze reparatie is dat ik nu ook weer de koud/warm knop kan gebruiken, de kabel van de klep zat los.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Uno of stel zelf een nieuwe vraag.