Fiat Punto: lekstroom / accu trekt leeg

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Heb al een tijdje een vervelend probleem met onze 2e auto waarmee vooral korte stukjes wordt gereden; na een paar weken is bij een volgende start plotseling de accu leeg. Overstarten (of met starthulpaccu) is dan de oplossing, of een nachtje aan de acculader als we daarvoor tijd hebben. Na een paar weken is het weer opnieuw prijs. Accu is 1 jaar oud en topfit!

Ik ben lekstromen gaan meten; Met alle zekeringen erin is de totale lekstroom ongeveer 190mA, , met zekering 53 eruit (knippers, alarmlichten en dashbord) blijft nog 65mA over dus nr. 53 veroorzaakt ongeveer 130mA lekstroom. De resterende lekstroom van 65 mA lijkt me acceptabel (mee eens....?)
Ik heb alle knipperlichten eruit gehaald, geen verschil. Radio, alarmlichtrelais en later ingebouwde deurvergrendeling wil ik nog checken, niet aan toegekomen.


Heeft iemand nog tips waar ik het moet zoeken achter deze zekering 53 ????? Wellicht enkele bekende/beruchte plekken bij onze italiaanse schone.....?

alvast hartelijk dank voor jullie tips!
groet stephan

Nahpets

Geplaatst door Nahpets (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

In je onderhoud en service boekje staat precies wat er achter zekering 53 zit. Vermeld dit maar eens hier
Dan kun je in ieder deze controleren.

S6

Nahpets (0), 13 jaar geleden

[quote=Ralf_Jensen]In je onderhoud en service boekje staat precies wat er achter zekering 53 zit. Vermeld dit maar eens hier
Dan kun je in ieder deze controleren.

S6[/quote]
Dat zeg ik boven: (knippers, alarmlichten en dashbord)
Dashbord zit zoveel in, vandaar mijn vraag in dit forum.

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

zit de radio apart gezekerd? Anders deze eens loskoppelen en nogmaals de stroomafname meten.

Nahpets (0), 13 jaar geleden

Radio, knipperlichten, alle interieur en kofferbak verlichting, middenconsole met aansteker, aanjager en al die knoppen losgemaakt (alle stekkers en lampen eruit gehaald) en nog steeds geen dalende lekstroom. Lekstroom is 190 mA, met mijn 45Ah accu betekent dat in 10 dagen compleet leeg. dealer gebeld en lekstroom bij auto van contact af mag tussen 30 en 40 zijn, mer echt niet.
Weet het nu echt niet meer en overweeg de dealer te gaan laten zoeken.
of nog iemand de gouden tip voor een echte Limburgse vlaai.....?

jeroenmonteyne (0) PRO, 13 jaar geleden

Het instrumentenpaneel durft soms wel eens teveel stroom afnemen.

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Stephan, dan ziet het er naar uit, dat je de verkeerde groep te pakken hebt. Trek de zekering voor deze groep maar eens eruit en controleer dan de stroom.

Haal de dynamo maar eens los, en meet dan de lekstroom. Let op: hier wel even af- isoleren. Je maakt zomaar contact met massa.!!

S6

Ralf

Nahpets (0), 13 jaar geleden

Is dat makkelijk los te nemen? Is dat een bepaalde connector?
In mijn vorige bericht vergat ik nog te vermelden dat ik in de zekeringkast zonder resultaat ook de 2 grote connectoren heb losgehaald (geen idee wat dat voedt).

[quote=jeroenmonteyne]Het instrumentenpaneel durft soms wel eens teveel stroom afnemen.[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.