Fiat Seicento: lekt olie

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Hallo,

Aan de buitenkant van mijn motor zit olie. Ik ben niet erg technisch, maar mij lijkt dat niet te kloppen. Aan de carterpan hangen ook druppels olie. Ik heb het idee dat de olie vanuit de motor zo naar beneden druipt en aan de carterpan blijft hangen en vervolgens op de straat drupt. Het is echt niet veel hoor, mijn oliepeil blijft namelijk gelijk.
Zelf zat ik dus te denken aan een lekke koppakking, maar mijn vraag is dus of ik gelijk zou kunnen hebben of dat ik mij meer zorgen moet maken. Ik weet ook dat mijn versnellingsbak niet in orde is en die wordt binnenkort ook vervangen. Het lijkt mij ook niet dat die olie daarvandaan komt.
Heeft iemand een idee????
Alvast bedankt voor de hulp in ieder geval.

Groet,

Diego

diego1995

Geplaatst door diego1995 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 10 jaar geleden

Nu komt het , de motor schoon maken met hogedruk reiniger, voorkom dat electronische componenten geraakt worden.
Dan rijden en kijken waar het weer nat wordt van de olie.
Kleppendeksel is een plek van aandacht.

diego1995 (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Binnenkort wordt de versnellingsbak vervangen en daarvoor halen we de motor er waarschijnlijk ook uit. Dat is zeker een goed moment om hem schoon te spuiten. Dit doe ik samen met een oom die vrij handig is. Maar reparaties bij het kleppendeksel, zijn de onderdelen daarvoor duur? In ieder geval, nogmaals bedankt voor je reactie. Ik laat zeker wel weten wat het probleem was. Fijne avond nog.....
Groet,

Diego

kaleido 1 (1600) PRO, 10 jaar geleden

Pakking van 10 euro !

diego1995 (0), 10 jaar geleden

Top, dat heb ik zelfs nog wel. Bedankt voor het meedenken. Je hoort van me als het opgelost is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.