Fiat Ducato: Loopt alleen stationair!! schema - gegevens Motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Hallo

wie heeft er een schema voor me van de motor en het liefst gegevens voor o.a. de sensoren door te meten ?

het gaat om een 2.0 Liter HDI Common-rail motor met motornummer RHV

probleem is dat hij alleen stationair wilt lopen,bij gas geven slaat hij meteen af en gaat het motor storingslampje branden,je moet dan een 20 sec wachten voordat hij weer gestart kan worden,dit omdat de pomp in de tank dan niet loopt,indien het contact aangezet word of er gestart word.

geef foutcodes te vinden,verstuivers zijn OK en dieselpomp is gereviseerd,ook is het diesel filter vervangen door een nieuwe en ter controle ook de pomp in de tank verwisseld met een zelfde exemplaar.verder alles in orde,massa Ok,druksensor op commonrail huis OK.

bij 9 van de 10 keer starten slaat hij normaal aan,bij gas geven gaat het toerental even omhoog en slaat dan meteen af met het hierboven genoemde probleem,soms bestaat we de kans dat hij even blijft lopen,en je ook wat gas kan geven zonder dit probleem,alleen dit is dan ook maar van heel korte duur!sommige keren probeer je te starten en slaat hij helemaal niet aan!probeer je het dan met een beetje start-pilot of remreiniger in het luchtfilter,slaat deze wel meteen aan,en zonder niet!

als hij gestart is,en je komt niet aan het gas blijft hij de hele dag door normaal stationair draaien!

compressie is Ok,net zoals al de andere genoemde dingen.

Of het probleem nu met de druk te maken heeft dat hij zo niet start (te weinig) of is het iets anders vreemds ?

Daarom graag een schema met eventuele gegevens om de sensoren etc handmatig te controleren..

Vriendelijke Groet,

Stefan

stefan84

Geplaatst door stefan84 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ha die Stefan. Beetje vreemd merk voor jou. Klopt het bouwjaar wat je aangaf? Mail je anders morgen wel ff een schema van dit ding. Zit er niet een extra opvoerpomp op bij de motor, net zoals bij de commonrail van VW? Die willen wel es stuk gaan. Het is het 1e wat in me op komt.

Sytze

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Moest dat nu meteen zo rigoreus.........

stefan84 (0), 17 jaar geleden

haa die Sytze..

ja klopt,bj is inderdaad 2006.

deze heeft geen extra opvoerpomp.alleen de pomp in de tank dan en de dieselpomp ( common-rail-pomp)of hoe je het ook wilt zeggen.beetje vreemd eigenlijk.

maar alle info of een mooi schema is welkom hoor!misschien dat je ook nog een schematje hebt voor een 2.8hdi common-rail bj +/- 2000 + 2.5 Tdi motor

is weer eens wat anders he,dan al die **** Bmw's haha..

Stefan

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik zal het regelen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.