Fiat STILO: Loose connection

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 192A2000, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 125

Goede dag,

Ik heb het volgende probleem. Motor van de auto is een keer defect geweest en is vervangen met een 2e hands motor. Na 2 weken rijden kreeg ik de melding loose connection en vervolgens valt de auto stil. Ik kan dan niet meer starten want telkens komt de melding loose connection.

Momenteel als ik de auto na lang stil staan start, start de auto direct zonder problemen, de auto blijft dan stationair draaien. Na 20 minuten krijg ik de melding loose connection. De auto valt dan weer stil en laat zich niet starten. De start motor draait wel rond maar er gebeurd niets dan melding loose connection.

Ik heb zelf een obd2 kabel met software waarmee ik altijd zonder problemen de Stilo kon uitlezen.
Als ik nu de motor start en de obd kabel aansluit probeert de software verbinding te maken, hij gaat langs alle protocollen om te eindigen bij automatisch waarna hij direct loose connection op het dashboard aangeeft en gearbox faillure. Als ik de sleutel verwijder en er weer in doe blijft alleen loose connection staan. Dus stationair draait de motor zo'n 20 minuten maar zodra ik software verbinding wil laten maken krijg ik melding loose connection op dashboard.

Ik heb inmiddels de accu vervangen naar 74A
Ik heb een nieuwe ecu met zekering kasten geplaatst
Ik heb computer voor automaat vervangen
Ik heb de massa van accu naar ecu met aparte kabel verbonden
Ik heb de rose (volgens mij ASR) kabeltjes zoals op andere fora voorgesteld doorgemeten en werken nog.

Iemand nog enig idee wat het zou kunnen zijn?


Groeten Werner

Smilew

Geplaatst door Smilew (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.