Fiat Cinquecento: luchtbel???

Bouwjaar: 1995

ik heb net een Cinquecento uit 95 gekocht echter na een lange toch kwam ik er achter dat mijn motor redelijk warm werd, rustig naar huisgereden en motorkap opengedaan wat bleek koelvloeistof veel te wijnig. nu heb ik dit bijgevult. maar ik denk dat er ergens nog lucht zit aangezien hij als ik stil sta heel langszaam warmer en warmer wordt. wel kan ik weer 120 rijden wat eerst niet kon(90 max anders te warm). Nu denk ik dat er nog een luchtbel in het circuit zit kan dat? of wat kan het anders zijn niks lekt!

alvastbedank

oossanen

Geplaatst door oossanen (60) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

bollle (0), 18 jaar geleden

iemand een idee want het forum van ciquecentoclubholland is offline

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 18 jaar geleden

Koppakking wil wel prob. geven bij deze auto's.
Motor koud/dop koelsysteem los/dop er weer op /starten/2 keer redelijk gasgeven/motor stop zetten/ dop los draaien,heb je dan druk in het koelsysteem?
Ja? dan vermoedelijk koppakking prob.
Nee ? dan systeem controleren op spoelen of verstopping.

Oiram

Jhreekers (0), 18 jaar geleden

anders moet je hem even ontluchten als je voor je auto staat achter de linkerkoplamp zit een slangetje met een dopje daar kun je hem ontluchten. Kijk ook even na of je koelvan wel aanslaat. als je stil staat hoort die warmer te worden omdat je
geen koeling van rijwind heb.

bollle (0), 18 jaar geleden

nou ik heb weer gekeken heb ontlucht en en van gekontroleerd van staat nu altijd aan (schakeling veranderd) maar hoezzo is het de pakking als er wel druk op staat???

Jhreekers (0), 18 jaar geleden

zo lang je koelvloeistof op pijl blijft hoef je niet zo te vrezen voor de koppakking toch is dit een zwak punt van de
cinquecento. misschien is je thermostaat klep kapot waardoor die
niet meer openslaat dus ook niet je hele koelsysteem rond gaat

bollle (0), 18 jaar geleden

Zoals het er nu voorstaat Ik heb gekeken naar de dop van de koelcloeistof tank. Ook de ventilator heb ik zo aangesloten dat deze via het contact loopt(om te zorge dat deze continu draait voor koeling) vloeistof blijft op pijl. dus diakoppacking kan het ook niet zijn. Toch hoor ik als ik de motor uitzet steeds belletjes naar boven komen in de koelvloeistof tank. Wel zie ik dat er vloeistof gecirculeerd wordt. wat kan het zijn kan het dan nog die thersmostaat klep zijn zo ja waar zit deze dan.

bollle (0), 18 jaar geleden

en mocht het toch die koppakking izjn wat zal het dna kosten

Jhreekers (0), 18 jaar geleden

Kijk eens oop het forum van de Cinquecentoclub die
is weer online als je dan zoekt vind je wel een paar dingen
over je thermostaat

gr Johan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.