Fiat Marea: mijn oliepeil stijgt en koelvloeistof zakt

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel

hallo,

vorige week woensdag heb ik een fiat marea tds 125 aangeschaft .
ik kocht deze auto bij een garage waar ik al jaren kom en deze man ken ik al jaren omdat hij mijn buurman is geweest.
na 1 dag kreeg ik problemen met de koelvloeistof die gewoon er uitgestoomde toen ik de motorkap opendeed zag ik dat de reservoir dop er niet op zat .
toen ik vervolgens de garage belde en zei dat hij de dop was vergeten bleef hij volhouden van niet .nu was vrijdag de koelvloeistof weer weg en toen ik hem vulde zag ik dat er olievlokken in het reservoir zitten .
nu ik gelijk aan de koppakking dacht heb ik hem gebeld en volgens hem kan dit niet omdat er een nieuwe kop opzit .
maar t gekke is mijn koelvloeistof zakt en mijn oliepeil is iets gestegen maar hij stijgt nu niet meer verder staat nu constant hetzelfde verder loopt de auto netjes stationair start goed maar heel af en toe denk ik toch witte rook te zien.verder wordt de motor gewoon niet warmer ofzo.
nu is mijn vraag wat kan het nog meer zijn dan een lekke koppakking omdat er een nieuwe kop opzit. en ik heb de auto wel gekocht zonder garantie maar eigenlijk zat het er wel op maar de garage eigenaar zei dat ik hem gerust kon kopen zonder garantie omdat de auto altijd bij hem in onderhoud was geweest en hij zeker wist dat er niets mee was en dit scheelde me toch 600 euro tjes kan ik nu iets beginnen tegen hem als hij toch moeilijk gaat doen want hij had gezegt dat ik gewoon terug moest komen als er toch iets zou zijn .

strauss

Geplaatst door strauss (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Santa (0), 16 jaar geleden

[quote=strauss]ik heb de auto wel gekocht zonder garantie maar eigenlijk zat het er wel op maar de garage eigenaar zei dat ik hem gerust kon kopen zonder garantie omdat de auto altijd bij hem in onderhoud was geweest en hij zeker wist dat er niets mee was en dit scheelde me toch 600 euro tjes kan ik nu iets beginnen tegen hem als hij toch moeilijk gaat doen want hij had gezegt dat ik gewoon terug moest komen als er toch iets zou zijn .[/quote]
Tja, iets ZEGGEN is iets anders dan DOEN....

Je hebt dus niks op papier, dus wordt een beroep op garantie onmogelijk.

Je zou richting het Burgerlijk Wetboek moeten gaan. Ondeugdelijk produkt afgeleverd.

Maar wie eist, bewijst......

[url=http://imageshack.us][img]http://img254.imageshack.us/img254/8137/...[/img][/url]


Veelal wordt dit een welles-nietes gezever.

[url=http://imageshack.us][img]http://img254.imageshack.us/img254/4399/...[/img][/url]



Gelukkig is hij NIET meer je buurman....?!

Santa (0), 16 jaar geleden

En waarom is de kop vernieuwd?? Echt een NIEUWE kop??
De olieresten ZOUDEN nog van de vorige kop-ellende kunnen zijn.

Er zou inwendig ook nog een scheur in het blok zelf kunnen zitten........

strauss (0), 16 jaar geleden

ik heb de man van de garage net gesproken en morgen gaat hij hem afdrukken om te zien wat er loos is .hij zegt dat de restjes inderdaad van de vorige keer kunnen zijn want het is voor hem onmogelijk dat het de koppakking is of kop omdat dit helemaal nieuw is hij zegt dat het de oliekoeler weleens kan wezen hij gaat hem in ieder geval checken zonder dat hij wat rekend .het oliepeil dat een klein stukje was gestegen blijkt mee tevallen omdat hij nu niet verder stijgt.

ps ik heb wel getuigen van het feit dat hij heeft gezegt dat er niets met de auto mis is en dat ik altijd terug mag komen als er wat was

strauss (0), 16 jaar geleden

zou er geen lucht in mijn koelsysteem kunnen zitten want andere bij verschijnselen zoals witte rook oplopende motortemp. enz .heeft hij geen schuim of soort mayo onder de oliedop .

haarlem (0), 16 jaar geleden

ps ik heb wel getuigen van het feit dat hij heeft gezegt dat er niets met de auto mis is en dat ik altijd terug mag komen als er wat was.
maar dan moet je wel je portemonnee trekken om wat gemaakt te krijgen .
en als het cool water zakt en het olie pijl stijgt .
dan is ket toch klaar dat er cool water bij de olie komt .
dus kop stuk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.