Fiat Brava: Motor slaat niet aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16V

Hallo,

Een week of drie terug heb ik een Fiat Brava 80SX 1.2 16V bouwjaar 2000 (90.000 km op de teller) gekocht. Tot vanmorgen heb ik er geen problemen mee gehad. Al kwam het wel een enkele keer voor dat ie niet in één keer doorstartte, maar dat was vooral in het begin en ik weet dat aan het feit dat ik de auto nog niet zo goed kende.
Vanmorgen (08:15 uur) wilde hij echter helemaal niet doorstarten. (hij had vanaf vrijdagavond stil gestaan, maar hij staat wel vaker een paar dagen stil, waarna hij wil gewoon startte). Ik heb meerdere pogingen gedaan. Alle gebruikelijke controlelampjes gaan wel branden en de startmotor draait wel, maar hij slaat niet aan.

Omdat ik niet de volledige geschiedenis van de auto ken (kreeg wel wat kopiefacturen van onderhoudsbeuren bij de dealer) heb ik voor alle zekerheid vorige week woensdag de distributieriem laten vervangen omdat bij het nabellen van de dealers waar de auto in onderhoud is geweest niet bevestigd kon worden dat hij na die ene keer bij 48.000 km (in 2003) nog een keer vervangen was.
Tevens ook maar even een kleine beurt laten doen. Mei volgend jaar moet ie voor de APK en dan wilde ik een grote beurt laten uitvoeren.

Graag hoor ik suggesties van mogelijk bekende oorzaken bij de Fiat Brava.


Groet,


Francis

brava2000

Geplaatst door brava2000 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Brava? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

brava2000 (0), 16 jaar geleden

Een aanvulling:

Begin van de middag nog even gestart met gaspedaal ingedrukt (op advies dealer). Dat leek niet te gaan. Maar de volgende startpoging lukte wel. Later heb ik hem even warm laten draaien. Daarna ging het starten nog niet goed. Eén op de vier keer lukte het wel. De relatie met koude motor en niet doorstarten gaat dus niet helemaal op. De keren dat de motor wel aanslaat hoor ik de brandstofpomp ook meteen na het omdraaien van het contact. Dat is niet het geval bij de keren dat de motor niet aanslaat. Dan lijkt de brandstofpomp vertraagd te reageren.


Francis


Francis

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Brandstofpomprelais wat soms niet inslaat.

Hans

brava2000 (0), 16 jaar geleden

Hans, bedankt voor je reactie.

Gisterenavond zijn we er achter gekomen dat het hem waarschijnlijk in het contactslot zit. De sleutel wordt vaak niet herkend. Zowel de rode (tbv computer) als alletwee de blauwe sleutels. Dat maakt geen verschil.
In die gevallen blijft het oranje sleutelcodelampje branden. Wanneer het oranje sleutelcodelampje wel meteen uit gaat na het omdraaien van de sleutel, start ie wel door. De ene keer gaat het wel goed en de andere keer wel. Er is geen touw op te trekken. Soms tien keer niet en één keer wel en dan weer vier kier achter elkaar wel.
Vanmorgen vroeg startte hij ook gewoon. Maar waarschijnlijk zit het hem dus in de transponder in het contactslot of anders een ander contactje wat niet helemaal goed meer zit. Vandaag gaat mijn man daar nog verder naar kijken (was gisterenavond in het donker wat lastig).

Francis

brava2000 (0), 16 jaar geleden

In de stuurkolom bleek inderdaad een stekkertje niet goed vast te zitten.
Na dat verholpen te hebben, startte hij weer goed en bleef dat (tot nu toe) ook iedere keer doen.

We gaan er vanuit dat het startprobleem hiermee is opgelost.

Zoniet, dan meld ik me wel weer.


Francis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Brava of stel zelf een nieuwe vraag.