Fiat Seicento: Niet aanslaan

Bouwjaar: 2003

Heb hier een seicento staan die niet meer wil aanslaan. We hebben de startmotor gereviseerd waarbij de accupolen losgeweest zijn. Daarna wil de auto niet meer aanslaan (startmotor draait wel rond, motor geeft twee klappen en slaat weer af). Als we de auto aanslepen is er geen probleem en draait de motor perfect. Waar moet ik het probleem zoeken, wellicht een haperende startblokkering? (ps bouwjaar 2003 is niet zeker, ben ik vergeten, heb de auto niet bij de hand)

Christiaan

mn22

Geplaatst door mn22 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thei11316 (0), 18 jaar geleden

Kan zijn dat de startmoter niet snel genoeg ronddraait en zo de moter ook niet aanslaat,door hem nu aan te slepen draait je motor wel snel genoeg rond om hem op eigen kracht verder te kunnen laten werken.

Contactslot of startonderbreker hoef je het niet in te zoeken,want dan zou je hem ook niet kunnen aanslepen.

mn22 (0), 18 jaar geleden

De startmotor is het absoluut niet, die draait snel genoeg rond. We hebben inmiddels wel een beschadiging gevonden op de vliegwielsensor, deze is hoogstwaarschijnlijk defect en moet toch vervangen worden. Ik heb een nieuwe besteld. Waarschijnlijk zit het probleem hierin.

Christiaan

mn22 (0), 18 jaar geleden

Was inderdaad de vliegwielsensor. Vervangen en het probleem was opgelost.

Christiaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.