Fiat Punto: niet starten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Als de motor koud is start hij prima. Als ik de auto uit zet en na ongeveer 5 minuten weer wil starten gaat het toerental naar 0. De auto is bij de garage geweest, doorgemeten, maar er komt niets uit. Ze zeggen dat hij zichzelf misschien verzuipt. Vanmiddag reed ik op de snelweg en in een keer gaat het toerental weer naar 0. Als je dan even terugschakelt van 5 naar 4 trekt hij zichzelf weer op. Het grootste probleem ligt dus bij de 2e a 3e x starten in een korte periode. Ik word er zo langzamerhand behoorlijk kriegel van. Iemand een idee?

clara1965

Geplaatst door clara1965 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Lijkt op een storing in de BDP-gever (krukas positie sensor) of wegvallen van voeding van de motor-ecu.
Als de toerenteller naar 0 gaat, brandt dan het motorlampje?

clara1965 (0), 14 jaar geleden

Yep! Maar waarom wel koud starten en daarna - als hij 5 a 10 minuten heeft stilgestaan - niets meer doen. Ik start altijd zonder gas te geven, maar nu zegt de garage dat ik (bij warme motor) hem juist door moet starten (flink gas geven). Dat werkt, maar het kan toch niet goed zijn.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Deze sensors willen wel meer weigeren als ze warm worden. Begint met moeilijk starten.

Ik zou niet meer naar die garage van je terug gaan.
Moderne (en daar valt ook 2000 onder) inspuitsystemen moet je starten zonder gas te geven.
Met 1 uitzondering. Als de motor verzopen is door een andere fout dan helpt vol gas geven.
Sommige computers hebben daar zelfs een naam voor "clear flood". Of te wel "weghalen verzuipen".
Alleen dat advies is niet genoeg, ze hadden naar de fout moeten zoeken, of op zijn minst er bij vertellen dat er iets fout is.
Pleit niet voor de algemene kennis over inspuitsystemen.

clara1965 (0), 14 jaar geleden

Ja kijk, ik ben een vrouw en blond (ha,ha) en ik heb er helemaal geen verstand van. Vind het alleen wel raar dat zo'n auto zich zomaar verzuipt. De garage heeft de auto een nacht buiten laten staan, 's morgens naar binnen gerold en aangesloten, gestart en geen probleem. Weer weggezet en na 3 uren weer gestart, weer geen probleem. Nee, bij mij ook niet, het zit hem in het starten voor de 2 a 3 x.
Even een opmerking naast dit verhaal en ik weet niet of het er verband mee kan houden, maar ik heb net de koppakking laten vervangen. Misschien een verband? En weet jij misschien een garage in Friesland die wel verstand heeft van inspuitsystemen? Zou je eeuwig dankbaar zijn. Ik heb dit autootje net 3 weken.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

De dichtst bijzijnde Fiat-dealer?

clara1965 (0), 14 jaar geleden

Ik ga wel even googelen. Bedankt voor je hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.