Fiat Punto: Op druk brengen remmen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2-16v

Hallo allemaal,

Ik heb een Punto MK2 sporting uit 2000.
Nu heb ik het idee dat mijn remmen na een paar keer goed remmen een beetje wollig worden. Volgens mij kan dat komen doordat de remmen niet goed op druk zijn?

Hoe kan ik mijn remmen wel weer goed op druk krijgen?
En kan ik dat zelf? Ben redelijk handig maar geen monteur.

Mvg Wouter

Kawouter1985

Geplaatst door Kawouter1985 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Sloopkogel (0) PRO, 11 jaar geleden

als de remmen wat sponzig aanvoelen na een paar keer remmen kan verschillende oorzaken hebben:

Remvloeistof trekt vocht aan, als deze donker gekleurd is zit er vaak veel vocht in.(daarom regelmatig controleren/vervangen)
Na een aantal malen remmen worden de remklauwen heet, het vocht verandert in stoom en stoom is in tegenstelling tot olie samendrukbaar dus vermindert de remdruk(vapourlock)

Het kan ook zomaar zijn dat er lucht in het systeem zit, of dat je een kleine lekkage hebt of een probleem met de rembekrachtiger.
Hoe dan ook, wat het ook is, het lijkt me verstandig om eerst even te kijken of er voldoende remvloeistof in het reservoir zit en vervolgens naar een professional te gaan.
Door teveel rommelen met remmen ,als je er niet te veel vanaf weet kun je lelijk in de problemen komen.

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Betekent wollig, sponzig??? En betekent goed remmen, Veelvuldig keihard remmen?? Hierdoor kunnen de schijven en blokken loei heet worden. En daardoor ook de plunjers. De remvloeistof neemt die hitte op en als de rempedaal is losgelaten, en de kwaliteit ervan slecht is gaat het water wat er in zit koken. Er wordt een dampbel gevormd en er wordt wat remvloeistof terug gestuurd in de hoofdremcilinder.. Als je direct daarna weer remt moet je eerst de dampbel samen persen alvorens je weer echt kunt remmen..

Hoe lang zit de remvloeistof in het systeem??? Anders beginnen met de remvloeistof te verversen, door met behulp van een ontluchting toestel het systeem te spoel met nieuwe remvloeistof.

Kawouter1985 (0), 11 jaar geleden

Goed remmen betekend hard en veel remmen (circuit gebruik).

Ik zal eens gaan kijken wat het kan zijn.

Kawouter1985 (0), 11 jaar geleden

Ik heb een expert gevraagd en die gaat het oplossen.

Bedankt voor de adviesen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.