Fiat marea hlx 1.9jtd: op natte- en besneeuwde wegen geen remmen

Bouwjaar: 2000

ikrij al meer als 4 jaar met deze auto en ik kan eigenlijk zeggen dat de remmen bij natte, besneeeuwde ofmet slijk bevuilde wegen nooit goed hebben gewerkt.ik heb de test gedaan met mijn zus haar wagen(brava) en met de wagen van mijn vader (volvo s70).Op de zelfde ondergrond(sneew) en de zelfde snelheid (40km tot 0)schildt de rem afstand meer als 10meter.Ik kan eigenlijk zeggen dat hij gewoon door rijdt.In mijn garage zeggen ze dat alles normaal is. Bij de apk keuring zien ze ook niets

fiat punti

Geplaatst door fiat punti (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Beunhaas (540) PRO, 19 jaar geleden

Gladde banden? Heeft niks met de remmen te maken........

fiat punti (0), 19 jaar geleden

het ligt niet aan de banden want die waren toen nieuw(michelin V band.).Het is juist alsof een machine geweer afgaat in mijn auto en ik niet rem. Mijn zus haar brava heeft de zelfde banden en remt stukken beter.Haar remmen hebben ook minder lawaai in de auto bij een noodstop.Ik vind hem zeer gevaarlijk en overweeg om een andere auto te kopen.

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi erik,
Zo als je het nu zegt klinkt het of de ABS in werking treedt. Deze zorgt ervoor dat je remmen niet blokkeren bij een noodstop en je dus kunt blijven sturen ( bij blokkerende wielen niet mogelijk)
groeten michiel

fiat punti (0), 19 jaar geleden

dag Michiel, ik dank je voor je hulp maar voor mij is ABS ABS.Mijn pa en zus hebben ook ABS en die komen veel eerder stil.Voor mij is dat verschil van stilkomen een verschil van leven of dood.Niet letterlijk maar figuurlijk.Ik spaar al niet op goedkopere banden 138¤ per stuk. ik wordt doodziek van deze wagen.Deze laatste winter ben ik echt niet meer als nodig op de weg geweest.Zeker niet als er niet gestrooid was.Is het mogelijk om mijn auto de abs te laten uitschakelen? Bij de garage waar ik ga willen ze dit niet doen denk ik.

JHJansen (0), 19 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook eens gehad toen nog met Tempra, het prbleem was toen dat één van de voorste remcylinders zeer stroef liep waardoor één zijde alleen bij brute kracht 100% mee ging doen.

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,
ben zeer benieuwd naar de oplossing, is er al iets van een oorzaak gevonden?
groeten michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.