Fiat PUNTO: Plafondverlichting reageert niet meer op openen, sluiten van por

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 843A1000, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

Sinds vandaag werkt plafondverlichting niet meer bij het in- en uitstappen van de auto.
Met de hand kan ik verlichting wel aan- en uitzetten. Detectie van portier open werkt wel.
F39 - 10A zou de zekering moeten zijn van plafondverlichting. Als ik deze zekering er uit haal, kan ik nog steeds met hand plafondverlichting aan- en uitzetten.
Rondom de portieren en het frame heb ik zitten kijken, ik kon geen schakelaar vinden die met plafondverlichting te maken kan hebben.
Wie kan me verder helpen ?

metins

Geplaatst door metins (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

metins (0), 5 jaar geleden

Kleine aanvulling : Bij het uitlezen komt een melding:
B1034 : Binnenverlichting voor K.S. naar +VBatt Intermitterend.
Op het Engelse Fiat forum heb ik gelezen dat elke deur voorzien is van micro-switches die in het slotmechanisme zitten. Ik vroeg mij af, als een van de switches, kapot is zou dan binnenverlichting op geen enkel deur reageren.?

JdeP (5), 5 jaar geleden

Volgens deze persoon was het lampje van de aansteker kapot,misschien ver gezocht maar je weet nooit.

https://translate.google.be/translate?hl...


Succes

metins (0), 5 jaar geleden

JdeP dank voor reactie. Uitgelezen fout met de scanner zegt niet meer dan : fout interieurverlichting gedetecteerd. Dat wist ik ook wel : ).
Nu is de vraag of het toch met de micro-switches in de deuren (slotmechanisme) te maken heeft. Dan blijft het erg vreemd waarom het dan op geen enkel deur reageert..

Ik zou deurpaneel kunnen verwijderen om bij slotmechanisme te komen, maar dan weet ik nog niet of iets van micro-switches te zien is..

metins (0), 5 jaar geleden

Iemand enige idee? Plafondverlichting gaat niet aan. Reageert niet meer op de portieren van de auto.
Detectie op het dasboard, portier open, werkt wel.

skilcom (0), 5 jaar geleden

Ik zou zeggen... meten is weten... Begin eens met te meten of er spanning/massa aankomt bij de interieurverlichting als je de microswitch activeert. Het kan ook zijn dat de schakelaars in een lus liggen, en als er één stuk is, dat de verlichting dan niet werkt. Het is van hier moeilijk diagnose stellen... Zou de auto eigenlijk moeten zien. Kan ook zijn dat er eigenlijk een m

Hans4040 (300) PRO, 5 jaar geleden

@skilcom, maak je verhaal eens af..?
En met schakelaars "in een lus" bedoel je in serie?
Dat werkt in dit geval niet, tenzij er sprake is van een falesafe systeem met gesloten contacten, maar dat is in dit geval niet zo.
Schakelaar staan parallel.

skilcom (0), 5 jaar geleden

Eigenaardig... de rest staat er niet op... moest zijn... "kan ook zijn dat er eigenlijk een massaprobleem is"... Verder schreef @metins toch dat het over micro-switches ging... dan kan het wel dat de schakelaars in een lus liggen, en de binnenverlichting elektronisch wordt aangestuurd, wat soms het geval is bij een dimschakeling, zoals in mijn auto. Maar als dat zoals u schreef niet in de Punto van @metins het geval is, moet het wel ergens aan de bedrading of massa liggen... en in dat geval is meten... weten...

metins (0), 5 jaar geleden

"-ergens aan de bedrading of massa liggen.. " Ik heb met een multimeter gemeten. Er komen 3 draden naar plafondverlichting:
- geel/blauw
-rood
-zwart

Als ik rood, zwart check, meet ik daarop 12V. Lamp gaat ook aan bij stand 1, continue aan.
Als ik portier open doe, dan meet ik geen spanning op combinatie van geel/blauw - zwart of geel/blauw - rood. Zoals eerder gemeld bij het openen van de portieren en kofferbak wordt dit wel opgemerkt door boardcomputer, portier LV open, Kofferklep open etc..

metins (0), 4 jaar geleden

Sinds paar maanden werkt plafondverlichting weer. Waarschijnlijk iets met vocht..oxidatie..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.