Fiat Punto: Punto GT 1.4 turbo 98kw

Bouwjaar: 1994

In onze werkplaats staat bovengenoemde auto. De motor gebruikt een 1,5 liter olie per 500 kilometer. Wie heeft er ervaring met dit fenomeen van deze bijzondere Fiat ten aanzien van defekte turbo en of klepsteelrubbers , zuigerveren etc. ?

T luteijn

Geplaatst door T luteijn (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

timberland (0) PRO, 18 jaar geleden

turbo's hebben de neiging om te gaan bij de 160.000 km's
maar dan rookt ie vaak als een ketter en komt ie niet volledig op druk, probeer een cilinderlek test
het wil nog wel eens voorkomen dat de zuigers scheuren

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Ze hebben er nu speciaal spul van wynes in gedaan. Is gebeurt tijdens mijn afwezigheid. Het is een substantie die de viscositeit van de motorolie positief beinvloed.
We laten hem voorlopig even rijden .

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Olie verbruik ni 1 liter op 600 kilometer, rookt blauw bij over schakelen, compressie 11 bar op alle 4 cilinders. Vraag is nu wat gaan we doen, terug innemen en doorverkopen met verlies(auto is pas verkocht) of gaan repareren en niet weten waar de kosten eindigen?

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Toni je kunt ook eens proberen om de motor inwendig te reinigen. Hoewel de compressie goed is, kan dat toch wel eens helpen om de olieschraapveren weer los te krijgen. Kost weinig en is het proberen waard. Heb wel wat staan voor je om dit te gaan doen.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Wij gebruiken meestal een reinigings middel van forte om toe te voegen aan de motorolie en weer af te tappen, dat kunnen we inderdaat nog eens proberen.

Leo6495 (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi wij gebruiken ook het reinigings middel van forte, maar daarna kun je ook van forte een klep seal verbeteraar toe voegen aan de nieuwe olie.en ook voor olie zuipers daar gebruiken wij castrol 10w60 racing voor die ook goed werkt, omdat op hogere temp de olie dikker blijft.
succes leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.