Fiat Ducato: Raar geluid na terugschakelen van 5 naar 4 en van 5 naar 3 fiat

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel

Van de week schoot versnelling bergafwaarts plots uit zijn 4 naar neutraal. Gisteren na terugschaken van 5 naar 4
hoor ik om de paar tellen een vreemd geluid, Krrrr, krrr, daarna de 4 vermeden, maar na terugschakelen van 5 naar 3 wederom hetzelfde geluid. In 1, 2 en 5 geen vreemd geluid. Zelf denk ik aan de versnellingsbak maar mijn partner denkt dat het geluid uit de stuurkolom komt. iemand enig idee wat dit kan zijn en hoe ik dit oplos? Alvast bedankt voor het meedenken.

Addie.2301

Geplaatst door Addie.2301 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Addie ;laat er een fiatmonteur of een terzake kundige in rijden . Het kan ook door een niet goed vrijkomende koppeling komen. Het geluid kan ik achter de computer niet beoordelen maar krakende geluiden kunnen tot hoge kosten leiden. Groeten.

jeroenmonteyne (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik kan al behoorlijk zeker zeggen dat het geluid niet uit de stuurkolom komt.

Addie.2301 (0), 11 jaar geleden

Beste punt en Jeroen,
Dank jullie wel voor de reacties. Ik ben inmiddels al naar de garage geweest. Zij konden niets vinden maar hebben voor de zekerheid allerlei dingen strak gezet (kabels en bouten) waardoor er nu geen speling meer zit in de schakel pook. Ze denken het te hebben opgelost maar ik weet het pas zeker alsik weer een langere rit ga maken. Voorlopig zit dat er niet in. Ik zal te zijner tijd nog wel even laten weten hoe het afgelopen is. Nogmaals bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.