Fiat Tipo: Rampen Tipo

Bouwjaar: 1992

Deze Tipo vertoont meer dan 1 kuur. Als die helemaal koud is en ik rij weg rijdt ie vrij normaal mits je niet te veel gas geeft. Daar bedoel ik mee dat als je wilt versnellen je beter je pedaal constant kan houden en wachten tot hij bij het juiste aantal toeren zit om te schakelen. Als je meer gas gaat geven loop je het risico dat ie gaat inhouden. Zodra de temperatuur meter zo'n 70 aangeeft is dit verholpen. Na die 70 houdt ie, vooral als je veel stad rijdt, regelmatig in. Na veel stoplichten gaat ie op een gegeven moment stuiteren. Mn vrienden noemen hem nu skippy. Als je erg lang achtereen stilstaat loopt de temperatuurmeter naar de 90, daar komt ie verder nooit em kan die ineens gaan pruttelen en vervolgens afslaan. Als ik hem dan weer start klinkt het alsof er een sportuitlaat onderzit, maar dat is niet zo. Heeft iemand een idee wat hier de oorzaak of oorzaken van zou kunnen zijn??

Mandark

Geplaatst door Mandark , lid sinds 19 jaar geleden

2 Reacties

Gilbert3751, 19 jaar geleden

Het is wel handig om te weten wat voor motor erin zit. Diesel of benzine en de motorinhoud. Wat is verder het type (met het oog op de technische accessoires die invloed kunnen hebben) Heeft hij ook airco? Kortom wees eens duidelijker

Carin, 19 jaar geleden

Mijn dochter heeft ook zo een rampen Fiat Tipo1.6i uit '92.
Start nu slecht maar heeft wel altijd gewoon gestart. Het probleem......rijdt hortend en stotend. Als je gas geeft valt het vermogen van de motor weg. Is al bij diverse garages geweest maar hebben het niet kunnen vinden (antw. zit zoveel electronica in, ja lekker). Van alles al vervangen, verdeelkap, bougies en bougieskabels, luchtfilter, benzinemetertoevoer sensor kortom echt van alles. Na een keer weer opnieuw afgesteld te zijn deed hij het weer perfect, voor 2 weken en kregen toen weer hetzelfde probleem. Het is haar eerste autootje en wil hem niet kwijt maar we weten het gewoon niet meer. HELP!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.