Fiat tipo: wil niet starten met een lauwe motor

Bouwjaar: 1990

fiat tipo uit 1990, wil niet starten met een lauwe motor.
als hij koud is, is er geen probleem maar ben je ergens en wil je na een uur weer weg dan weigert hij te starten.
laat je hem nu wat langer afkoelen dan is er weer geen enkel probleem. wie heeft er voor ons de tip waar ze in de garage ook niet achter kunnen komen?

kunstjes

Geplaatst door kunstjes , lid sinds 20 jaar geleden

2 Reacties

bdamink992, 20 jaar geleden

Is de motor wel te starten als het gas pedaal volledig  wordt ingetrapt? dus volledig geopende gasklep. Mocht hij dan wel willen starten dan houdt het in dat de motor verzopen is. Controleer of vervang dan de temperatuursensor. Controleer tevens het brandstof systeem op dampbellen (vapour lock).
Door de temperatuurssteiging ontstaan er dampbellen in het injectiesysteem, pas na lang doorstarten pakt de motor aan.

caddy1492 PRO, 20 jaar geleden

is deze motor voorzien van een toerentalgever op het vliegwiel. Deze zit dan aan de achterzijde van het blok op de versnellingbak geschroefd (met een imbus of 8mm sleutel) Als deze voeler een witte draad heeft, is dit nog het oude type. Vaak werkt deze voeler niet meer bij warm of lauwe motor. Tijdens het starten wordt dan een te lage of onduidelijke spanning opgewekt die door het regelapparaat niet geaccepteerd wordt. Gaat men de auto aanslepen dan doet hij het wel. omdat dan het toerental van aanslaan hoger is. Een nieuwe voeler heeft de fiat garage in de meeste gevallen wel liggen. Deze kost ongeveer 50 euro ex btw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.