Fiat Bravo: Remmen lopen aan na lange rit

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9jtd

Het volgende probleem deed zich voor, na een rit meestal van +/- 70 km begonnen de remmen aan te lopen. Duidelijk merkbaar bij het intrappen van de koppeling, de klant zelf heeft al een meegemaakt dat de auto gewoon niet meer wilde versnellen, en rook van beide voorremmen kwam.
Toen het probleem zich voordeed tijdens proefrit heb ik het rempedaal omhoog getrokken. Daarbij was een knakkend geluid te horen en het geluid van een veer. Daarop hebben wij de rembekrachtiger vervangen.
Sinds die tijd zijn de remmen niet meer vast gaan zitten. Wel doet zich het volgende voor:
Soms lijkt de vrije slag van het rempedaal heel kort of zelfs weg, even op het pedaal tikken resulteert in hard remmen. Zonder iets vreemds te doen gaat het ook weer weg.
Om die reden ook nog hoofdremcilinder vervangen, dacht in eerste instantie dat het probleem nu weg was, maar dag erna merkt klant alweer hetzelfde. De remmen lopen niet meer aan maar het gevoel in het rempedaal veranderd wel.

Wie weet raad? De rembekrachtiger is af te stellen, heeft iemand hier gegevens van? Of zien we iets over het hoofd, de auto is uitgerust met ESP en Hill-hollder, zou hier de oorzaak in kunnen zitten (geen storingen in geheugen)?

groeten Patrick

np12

Geplaatst door np12 (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Bravo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

gevale (0) PRO, 12 jaar geleden

Dan moet je de pedaal zelf vervangen. Er is een schrijven van bij fiat zelf heb ik gehoord.
GRT

JEROEN5326 (0) PRO, 12 jaar geleden

Patrick,

Heb je al en oplossing ??

Wij hadden laatst tot twee keer toe een Punto Evo met het zelfde probleem, bleek dat het rempedaal bleef klemmen op z'n as.. Pedaltje gedemonteerd en asje op gewaardeert, busje opgewaardeert ... en hij ging weer als een gouwe. (klacht trad trouwens op bij een lange rit MET verwarming op de voeten !!)

SUC6, Doe er je voordeel mee.

Jeroen

np12 (0) PRO, 12 jaar geleden

Helaas zullen we het nooit zeker weten, de klant had de auto nog niet zo lang geleden elders gekocht. Omdat het probleem zich al vanaf dag 1 voor deed, en ook de lokale fiat-dealer geen oplossing heeft gevonden, is de klant zijn auto terug gaan brengen.

Sorry voor de late reactie, maar wij hebben de auto dus niet meer terug gezien.

groeten Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Bravo of stel zelf een nieuwe vraag.