Fiat Ducato: remolie

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2800jtd

Hallo

Omdat we denken aan een paar bergritten met de camper in de alpen zou ik de remolie willen vervangen.
Moet ik eerst de olie in het reservoir zoveel mogelijk ledigen en hoe kan men zien dat bij het ontluchten de nieuwe olie eraankomt ? Kent iemand een goede manier om alles tot een goed einde te brengen?

mvgr roan

roan

Geplaatst door roan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

frans t (0) PRO, 17 jaar geleden

om de remolie te vervangen is het goed om eerst de oude olie uit het potje te halen, hoeft dit niet meer door het hele systeem. nieuwe olie in potje en begin te ontluchten als olie erg vies is zie je wel waneer er schoone olie komt anders +/- half liter doorspoelen voor hele systeem.( druk eerst je remcilinders naar binnen ; is hier ook de meeste oude olie uit) (olie = vloeistof)

roan (0), 17 jaar geleden

Hallo frans t

Bedankt voor de info en nog een vraagje,gisteren was ik in een citroengarage en wat goede raad gevraagd aan een mekanieker en die man zei dat ik de olie er best in zou laten om te vermijden dat de remcilinders met nieuwe vloeistof zouden kunnen gaan lekken. Nu stel ik mij de vraag alles laten zoals het is of toch vernieuwen maar dan met hetzelfde merk van olie? Wat is jullie opinie?

mvgr roan

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

laten doen
uit je schrijven lees ik twijvel
dan beter laten doen
geeft meer rust bergje af

roan (0), 17 jaar geleden

Hallo Jerry

De kwestie is niet van kunnen, in het bedrijf waar ik vroeger werkte heb ik verschillende keren remmen ontlucht maar die man doet me twijfelen ivb met lekkage achteraf.

mvgr roan

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

als ie gaat lekken doet eidat met oude en nieuwe vloeistof

roan (0), 17 jaar geleden

Hallo Jerry
Bedankt voor de info
mvgr roan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.