Fiat Ducato: soort olie

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0L

Ik heb een tijd geleden bij de officiele fiatdealer een onderhoudsbeurt aan de duc 3.0l laten uitvoeren, door de mekanieker werd mij gezegd dat er 10w40 olie gebruikt werd, wat ik niet op faktuur terugvind.
Bij toeval zie ik in het onderhoudsboekje dat fabrikant 5w30 voorschrijft.
Kan dat probemen veroorzaken? Ik doe ongeveer 8 à10000 km/jaar
Roan

roan

Geplaatst door roan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik doe dit ook 10w40 ipv 5w30. Geeft geen probleem,alleen ik zou de vervangingstermijn van de olie wel iets lager houden als bij 5w30.Overigens is de 10w40 ook aanmerkelijk goedkoper.Succes.

roan (0), 12 jaar geleden

bieuwke
Bedankt voor je info, maar ik heb toch nog een vraag,stel dat er een probleem is met de motor in de waarborgperiode,zou fiat de herstelling onder waarborg uitvoeren, ik denk het niet.
roan

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Geen probleem!

GOVA (0) PRO, 12 jaar geleden

Wel een probleem !
In de garantieperiode moet de eigenaar onderhoudsfacturen kunnen voorleggen met de km stand én de gebruikte olie ( merk + type ). Maakt niet uit of dit door een dealer en/of onafhankelijke gebeurt.
Bij eventuele motorschade zal de constructeur de zwarte piet doorschuiven. Sorry, maar denk dat jr dealer zelf al niet goed bezig is.

roan (0), 12 jaar geleden

Allemaal bedankt voor jullie info, Ik heb intussen kontakt opgenomen met de technische afdeling van fiat en kreeg volgend antwoord:

Wij hebben navraag gedaan bij onze technische afdeling en zij bevestigen dat voor alle Fiat Ducato 250 motoren Selenia 5W40 WR geadviseerd wordt. Een eenmalige wissel met olie 10w40 zal zeker geen schade toebrengen aan uw voertuig zolang men deze olie niet herhaaldelijk en/of langdurig gebruikt. Wij raden wel aan een vroegtijdige oliewissel met filter uit te voeren na het gebruik van deze 10w40 olie. Lange ritten met hoge belasting zijn echter niet aangewezen voor de motor (met gebruik van 10w40).
Nu moet ik een andere fiatdealer opzoeken.
roan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.