Fiat Punto: Stil vallen van motor!

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16V

Beste collega's

Ik heb hier een raar probleempje.
Ik heb hier een Fiat Punto 1.2 16V van 2002. Bij deze auto valt soms onder het rijden de motor uit. Je kunt hem daarna meteen weer starten en dan loopt ie gewoon weer.
Het probleem doet zich voor als de klant op de rem trapt. Dit zelfde probleem doet ie 1 a 2 keer per dag. Nu heb ik de auto een aantal dagen hier gehad. Ik heb de vacuumleiding naar de rembekrachtiger gecontroleerd, niks mis mee. Gasklephuis gereinigd, massapunten gereinigd.
Nu ben ik er achter dat het probleem zich niet alleen voordoet onder het rijden. De dagen dat de auto hier was heb ik hem s'morgens gestart, loopt normaal totdat ik op de rem trap dan valt de motor uit. Daarna start ie weer en is er niks aan het handje. Dat doet ie ook weer 1 a 2 keer. Dus ik krijg ook niet echt de kans om iets te meten. Ik heb de remlicht schakelaar afgekoppeld en het probleem is weg. Nu zie ik hier de logica niet van. Is er iemand die dit al heeft mee gemaakt? Graag jullie hulp.

Groet,
Tony
Car & Bike Center

Car & Bike Center

Geplaatst door Car & Bike Center (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

joba (0) PRO, 14 jaar geleden

Op het elec schema zit alleen de koppelings schakelaar op het motormanagement aangesloten. Zijn deze niet omgedraait? Stopt de pomp als je de rem intrapt of blijft deze draaien. Stopt de pomp dan zit het in de voeding.
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.