Fiat Ducato: stilgevallen foutcode p0191

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.3jtd

Na vertrek koude motor direct uitgevallen.foutcode p0191.lage drukpomp geeft druk .ongeveer 2 a 4 bar.Volgens live data geraakt de druk niet hoger als 10 bar .voedingspanning gemeten aan railsensor .0.5 volt bij contact op.retourmeting van injectoren was goed.Op de hogedrukpomp de regelaar uitgebouwd ,dichtingen gelijk nieuw.Met startpiloot loopt de motor wel maar slaat niet aan ,tijdens het lopen met startpiloot loop de druk op tot 40 bar.De verwachte startdruk moet 250 bar zijn volgens de computer.Het voertuig heeft maar 59000 km.

car823

Geplaatst door car823 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

alfons262 (0) PRO, 9 jaar geleden

Opvoerpomp in linker chassisbalk draait wel.?

car823 (0), 9 jaar geleden

ik dacht dat er enkel een opvoerpomp in de tank steekt.Waar bevindt deze zich dan .want als ik de leiding na de mazoutfilter aftrek spuit deze .van daaruit gaan we rechtstreeks naar de hd pomp dacht ik.

jeroenmonteyne (0) PRO, 9 jaar geleden

Heb je de lagedruk gemeten met een drukmeter? Of gewoon afgelezen op diagnosetoestel. Want als ie schommelt tussen 2 en 4 bar is er daar al iets niet ok.
Opvoerpomp zit idd in de tank. Niet op een chassisbalk of zo.
Is dit model 244 of model 250

car823 (0), 9 jaar geleden

Het is een 244 model.Met de diagnosetoestel heb ik continu een druk van 4 bar.Maar ik heb zelf ook op de railsensor gemeten met een voltmeter en de waarde van de meting is 0.5 volt om de middelste pen.De 5 volt voeding en massa komen ook goed aan op de sensor.

jeroenmonteyne (0) PRO, 9 jaar geleden

Met de commonrail druksensor kan je onmogelijk nauwkeurig de druk meten. Vaak geven die al 2 à 4bar aan als er nog geen druk is. Die sensor heeft een bereik van 0 tot 2000? bar, die is dus niet tot op 1 à 2 bar nauwkeurig. Maar voor de lage druk is 2 bar wel een heel groot verschil.

car823 (0), 9 jaar geleden

Ok,dit klopt inderdaad maar als ik met startpiloot spuit en de motor loopt dan op die startpiloot loopt mijn druk op tot 60 bar op mijn diagnose toestel vandaar dat ik denk dat de sensor ok is.
Aan de leiding die naar de injector loopt komt ook niets uit als ik die overslagmoer losmaak aan de injector zelf

car823 (0), 9 jaar geleden

Hogedrukpomp binnengedaan voor controle.Inwendig was de as gebroken die de mechanische opvoerpomp aandrijft op de achterzijde van die hogedrukpomp.Hier zitten tandwielen op die als extra opvoer dienen voor de brandstof.Pomp terug gemonteerd en alles terug in orde.Bij deze mag deze topic afgesloten worden.ik wil iedereen bedanken voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.