Fiat Ducato 2015: Storing koelventilator

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F1CE3481E, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 129

Na een tijd te hebben gereden en de motor is goed op temperatuur, zou de tweede ventilator bij moeten springen. In plaats daarvan begint het motormanagement-lampje te branden.
Al twee keer getest bij de Fiat dealer, twee keer werkte de koelventilator, maar de storing blijft terugkeren na resetten.

Code: P0481

Wie weet raad? Het is een vol integraal camper en uitbouwen en vervangen is een behoorlijk klus.

Heeft iemand dit al eens meegemaakt en is er misschien een oplossing?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Carthago

Geplaatst door Carthago , lid sinds 3 maanden geleden

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Waarom zou de ventilator aan moeten gaan als je rijd ? wat zijn de omstandigheden als de storing er in komt ?

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

De ventilator is aan te sturen en dan te controleren of hij werkt .
Relais aansturing is goed ?
Sensor die systeem aanstuurt werkt ?

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Ik heb op je topic 2 mnd geleden ook al geantwoord dat dit een meer voorkomende klacht is. als de zekerkast en de voedingen naar de motorventilatorgroep goed is, moet je de ventilatorgroep vervangen. deze kan af en toe problemen geven dus het kan zijn dat ie bij testen gewoon werkt.

    Ventilatorgroep? Wat bedoel je daar mee Harry. . - Carthago, 1 maand geleden

Highway PRO, 1 maand geleden

Ik heb net voor u gegoogeld en vond u probleem op AMT. Je hebt een draadbreuk achter de linker koplamp. Dit geven ze als antwoord.

Het ventilatorprobleem is opgelost. Er was een draadbreuk tussen de ecu en de zekeringkast. De draadbundel zat links achter de koplamp en door de overbouw camper heel lastig om er bij te komen.

harry4203 PRO, 1 maand geleden

mooi dat het is opgelost, ook die draadbreuken daar is schering en inslag. jammer dat de fiatdealer dat kennelijk niet weet.

Highway PRO, 1 maand geleden

Harry, Ik geef deze tip. weet niet of het opgelost is.

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Ventilatorgroep is het complete frame met de vinmotoren erin.

    Dat is nog al een operatie bij een integraal camper. Kent u ook het verhaal van de draadbreuk en eventueel herkenning daar van? Misschien kan ik dat eerst nog checken. - Carthago, 1 maand geleden

Highway PRO, 1 maand geleden

ecu en de zekering kast zitten achter elkaar. zekering kast er uit kun je er uit kantelen. ik denk dat de draad die het relais aan stuurt gebroken is deze draad komt uit de ECU. onder de zekering enrelais zitten 2 stekkers en kabels. Bij AMT kon de monteur geen foto bij plaatsen anders had ik je meer kunnen vertellen.

    Dank voor deze aanvulling, waardevol! - Carthago, 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.