Fiat Punto: storing misfire cil 2 en 3

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16 v

Hallo , ik heb een probleem met een punto 1.2 16v
met het uitlezen van het managment , kreeg ik 3 code's p0300,p0302,p0303, dit duidt op het overslaan van cil,2en 3.
ik heb alles nagekeken.en daaruit bleek dat de computer het had begeven,omdat een nieuwe te duur was,heb ik een gebruikte gekocht met alles wat daar bij hoort ,daarna naar de dealer om de nieuwe sleutelcode in te laten leren.hij heeft even goed gelopen , en nu heb ik het zelfde,alleen heb ik nu wel vonk,de auto heeft nogmaar 48000 km gelopen.
wie weet er wat
groeten John.

sjong

Geplaatst door sjong (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je de bobine ook vervangen?
Zo niet, dan lijkt het erop dat de bobine ook deze computer opgeblazen heeft.

sjong (0), 16 jaar geleden

hoi ik heb de kabels en de bobine vervangen,de computer,zekeringkast,bsi met de daarbij behorende sleutel met codekaart.
hij heeft bij fiat dealer even goed gelopen,na het inleren van de nieuwe code,daarna ging het weer mis,ik ben nu ook de compressie kwijt

jeroen pinda (0) PRO, 16 jaar geleden

als motor goed blijft loopen ziet de computer van het motor managment geen goede versnelling als de motor op cil 2 en 3 staat hij doet dit via de bdp sensor en de poelie op de krukas waarschijnlijk poelie op krukas krom of beschadigt mits de motor dus goed blijft loopen cil 2 en 3 zitten nl op het zelfde punt van de krukaspoelie (4 takt motor)

jeroen pinda (0) PRO, 16 jaar geleden

ff nieuwsgierig klopt het of toch iets anders

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=sjong]hoi ik heb de kabels en de bobine vervangen,de computer,zekeringkast,bsi met de daarbij behorende sleutel met codekaart.
hij heeft bij fiat dealer even goed gelopen,na het inleren van de nieuwe code,daarna ging het weer mis,ik ben nu ook de compressie kwijt[/quote]
Lijkt me meer op een koppakking. Wel vonk, alles overgezet zie lijst en daarvoor problemen met je bougie's?(gaan ook kapot door lekke pakking of kleppen) tuurlijk staan er weinig km op maar dit is lijkt mij niet ondenkbaar. Aleen raar dat de motor na rep en inleren nog even goed heeft gelopen.

mvg thijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.