Fiat Stilo: Storingen temperatuurmeter

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Goedemorgen,

Ik heb een Fiat Stilo 1.6 16v racing van 2007 hij doet het volgende:

Bij starten van de auto gaat de temperatuur meter door naar het rode en de auto geeft aan dat de motor gestopt moet worden. Daarna geeft de auto aan dat het koelvloeitstof niveau laag is. Dit is echter niet zo het staat precies op peil. De dealer heeft de auto uitgelezen en er waren geen meldingen.

Wat kan dit zijn??

teundebeun20011980

Geplaatst door teundebeun20011980 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Defect in de sensor die het niveau meet en defect in de sensor die de temperatuur meet voor het instrumentenpaneel OF probleem in het instrumentenpaneel zelf.
In beide gevallen kan het een kapotte sensor zijn of een probleem met de bedrading.
Dat wordt meten a.d.h.v. een elektrisch schema.

teundebeun20011980 (0), 14 jaar geleden

De auto geeft bij uitlezen geen storingen aan. Dan zou die dat toch moeten aangeven??

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Zou je wel zeggen. Maar wat is er allemaal uitgelezen?

teundebeun20011980 (0), 14 jaar geleden

Hij is met bovenstaande klacht naar de dealer hier in Arnhem gegaan, en die zegt niks te kunnen vinden. Ik neem aan dat de dealer wel weet wat ze uit moeten lezen?

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Goede middag Teun Dit model FIAT is uitgevoerd met CAN BUS so wat ?. Daar kan je leuke dingen mee doen ,in jouw geval dat het koelsysteem niet naar behoren werkt. Als de motor niet in een bepaalde tijd niet op temperatuur komt laat hij dat op deze manier zien. De wijzer alleen vindt hij niet genoeg dus haalt ie alles uit de kast om aandacht te trekken. Ook koud gaat de aanwijzing direct naar rood en brand er een lampje of meer. Die opzet is geslaagd, nu jij nog in actie komen . Termostaat vervangen en resetten en gelijk de koelvloeistof vervangen . Hint neem G12 of13 dit mag jaren blijven zitten (long life) Succes.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Teun hoe is het met je Stilo ,zat ik er kompleet naast en was het een losse sensor draadof zo.? Laat het ons weten. Groeten.

teundebeun20011980 (0), 14 jaar geleden

Hoi Punt (?)
Het probleem heeft zich niet weer voorgedaan dus ik denk dat de kaboutertjes misschien hun gereedschap bij hebben gepakt! Zodra de auto weer problemen geeft meld ik mij!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.