Fiat Scudo 2008: Stotteren en plots motoruitval

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1997, Vermogen (kw): 100

Mijn bus heeft sinds ruim een half jaar problemen, foutcodes gaven aan P0704 en P1351 . Ik heb 0 kennis van auto's maar diverse monteuren en garages kunnen tot nu toe niet vinden wat dit probleem veroorzaakt en ik ben ten einde raad. Hij 'stottert', met name als ik harder dan 80 km per uur rijd. Het is niet altijd te herleiden tot snelheid, weersomstandigheden of andere variabelen. Het begint altijd met stotteren en dan dat de toerenteller naar 0 zakt en weer terug, soms valt de ventilatie ook uit en als ik op cruise control rijd valt dat vanzelf uit en krijg ik dat er nadien ook niet weer op.
Soms valt de motor plots uit. Dit gebeurd eigenlijk alleen op snelwegen en autowegen, nu 10x gebeurd.
Het lijkt met vochtig weer en vaker achter elkaar rijden erger te worden. Maar het is niet continu. Soms doet hij het 10 minuten wel en de rest van de rit niet, soms dagen of weken niet (met name in de nazomer ging het langer goed).
Inmiddels is vervangen brandstoffilter, de massa is gecontroleerd en schoon gemaakt, er zijn meerdere hoofdzekeringen vervangen, een schakelaar achter de koppeling is vervangen. In de brandstoftank is voor de zekerheid nog een cleaner gegaan. Maar niets heeft het nog opgelost.
Vanaf dat ik de bus heb gekocht ging soms wel plots de cruise control er eens af. Maar dat was sporadisch. Of ging als je de ruitenwissers uit wou doen bleven ze aan en vice versa. Rare electronische dingetjes. Nadat een zijschuifdeur is open blijven staan voor een aantal uren en het ging regenen, sloot dit portier niet meer goed en daarna is het slotplaatje vervangen. Ik dacht wellicht is er vocht ergens nog ingekomen maar ik heb me laten vertellen door meerdere mensen dat dit niet kan of dit niet kan verklaren.
Mijn dank voor de tip die dit oplost is echt enorm groot!

Miss_Organized

Geplaatst door Miss_Organized , lid sinds 7 maanden geleden

3 Reacties

oldford PRO, 7 maanden geleden

P0704 is de koppelingsschakelaar. Dat kan de problemen van de cruise control veroorzaken.
De schakelaar is al vervangen, zeg je. Is de bedrading van die schakelaar al gecontroleerd?

P1351 is een probleem met het gloeisysteem.
Beide foutcodes hebben volgens mij niets te maken met het stotteren of uitvallen van de motor.
Problemen met de ruitenwissers staan er helemaal los van.
Ben je al eens bij een Fiat dealer geweest?

    Dank voor je reactie. Schakelaar is inderdaad vervangen. De bedrading is niet gecontroleerd. Ga ik doorgeven. Niet bij een fiat dealer, wel bij zeer ervaren monteurs die ook bekend waren met soortgelijke problemen. - Miss_Organized, 7 maanden geleden

Highway PRO, 7 maanden geleden

Gezien je omschrijving ga ik er toch van uit dat het een massa is. zet is een goede startkabel op de motor en op de carrosserie of min pool van de auto.

    Dank voor je reactie, ik ga het doorgeven! - Miss_Organized, 7 maanden geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door Miss_Organized, 7 maanden geleden

Afgelopen vrijdag is de krukassensor en de nokkenassensor vervangen en het probleem lijkt verholpen. Er kwam met het aanhangen van een andere computer een andere storing uit en dat leidde tot de conclusie dat de krukassensor de verantwoordelijke was. De andere sensor is just in case vervangen. Het lijkt opgelost maar ik weet dit pas zeker als ik een maand stotter en uitvalvrij kan rijden. Bedankt voor het meedenken en reageren!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Scudo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.