Fiat Uno: Tank lek afslaan motor

Bouwjaar: 1992

Hoi

Mijn Uno met een 1.1 motor viel van de vandaag uit, bij nader kijken bleek ook dat de tank lek is waar de ontluchtingsslang vast zit op de tank (schijnbaar al een keer gerepareerd zit namelijk een soort stopverf).
Kan dit in verband staan met elkaar?
De auto schokte al enige tijd op onverwachte momenten dus ook bij warme motor.
Dan is mijn vervolg vraag als het in verband staat moet ik de tank vervangen, en is dat door een handig iemand te doen?

Bij voorbaat dank.

Safrane10698

Geplaatst door Safrane10698 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Uno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Xander12358 (0), 18 jaar geleden

Door lekkage kan je auto in eerste instantie niet gaan schokken, hoeveel bezine zat er nog in de tank tijdens dit gebeuren? Ik heb zelf ook een fiat uno 45 s.i.e. en heb hierbij ook een keer de tank laten vervangen. Deze was lek aan de onderkant. Gewoon even naar de sloop gaan en letten op het aantal pijpjes dat bovenop je tank zit bij de kunststof dop en zorgen dat je zo'n identieke tank weer terugkrijgt. Het onderzetten was niet zoveel werk. (Tank moet alvorens worden leeggepompt etc.)

Safrane10698 (0), 18 jaar geleden

ja ik heb de tank reeds gemaakt, en het schokken bleek te liggen aan de vacuum vervroeger het slangetje was lek. maar toch bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Uno of stel zelf een nieuwe vraag.