Fiat Tempra: Tempra loopt niet lekker, houdt in

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 mpi

Hallo,

mijn tempra (sw 1.6.i mpi 90 pk versie) heeft al een hele tijd een probleem. De motor stottert en houdt af en toe in. In het begin was dit eigelijk alleen tussen de 1800 en 2600 toeren bij constante snelheid. Nu is het erger geworden en is het ook buiten dit toerengebied en ook bij normaal optrekken. Snel optrekken gaat goed. Stationair loopt ie ook niet mooi.
Ik heb zelf al diverse sensoren doorgemeten, net als bobine en bougiekabels, compressie getest, slangen en pakkingen gecontroleerd op valse lucht. Bougies zijn al vernieuwd, net als de pakking van de EGR klep.
Accu en dynamo zijn ook goed. Zelf dacht ik een hele tijd aan de bougiekabels maar ik heb het idee dat de motor ook reageert ook hobbels in de weg.
Weet iemand de waardes van de bougiekabels en/of heeft iemand dit ook eens gehad?


Groeten Nico

Saab Turbo

Geplaatst door Saab Turbo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Tempra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (25) PRO, 16 jaar geleden

je moet bij storingen altijd beginnen met deze uittelezen zodat je een richting hebt en als er niks in staat dat je dan eerst de meetwaarde blokken nakijkt.

groetjes jan.

Saab Turbo (0), 16 jaar geleden

Dat uitlezen probeer ik juist te vermijden. Ik heb zelf alle sensoren doorgemeten. Er gaan ging lampjes branden op mijn dash. Met laten uitlezen heb ik slechte ervaring, je wordt gelijk een stuk lichter maar niet wijzer.
Maar aangezien het erg op hobbels/kuilen in het wegdek reageert zal ik eerst eens alle stekkers massapunten gaan checken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Tempra of stel zelf een nieuwe vraag.