Fiat Scudo 2010: Tikkend/Krakend geluid bij schuifdeur links

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RHR, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 140

Fiat Scudo bus 2010 Panorama uitvoering (type 270) Probleem: Krakend /tikkend geluid bij linker schuifdeur (ter hoogte van het linker oor zittend in de bestuurdersstoel) bij een bocht naar rechts. (Bij een bocht naar links hoorde je niets).
We hebben de deurbekleding, het slot en de middenstijl bekleding (tussen voor en achterdeur) uit elkaar gehad en gecontroleerd en er leek niets aan de hand. Maar het geluid was helaas niet weg te krijgen (vreselijk irritant).

Oplossing (na lang zoeken): De schuifdeur heeft aan de voorkant twee pennen die in een soort kunststof opvang-"bakje" schuiven bij het sluiten van de deur en die daarmee de deur vergrendelen aan de voorkant (aan de achterkant valt de deur in het slot).
Het bovenste kunststof opvang-"bakje" is vastgeschroefd op de middenstijl aan de buitenkant en daarin valt de platte pen van de deur (aan de onderkant zit een ronde pen) . Wat blijkt de schroeven van dit kunststof opvang-"bakje" zijn zo (belachelijk) lang dat ze de beplating van de middenstijl aan de achterkant raken, wat duidelijk te zien was aan een rond glimmend deukje zonder lak veroorzaakt door de punt van de te lange schroef.
Nadat ik een paar millimeter van de punt van de 2 schroeven had afgeslepen heb ik geen enkele keer het tikkende/krakende geluid meer gehoord. Kennelijk tikte een schroef tegen de beplating wanneer, tijdens het rijden door bochten, de carrosserie minimaal tordeerde (geen enkele auto is 100% stijf)

Scudo2008

Geplaatst door Scudo2008 , lid sinds 7 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Scudo of stel zelf een nieuwe vraag.