Fiat Scudo 2003: heel de computer start niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RHX, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 69

Hallo, hier een 2003 Fiat Scudo 2.0 JTD met een achteraf ingebouwd Texalarm.

De auto heeft een elektrisch probleem: soms doet ze het wel, soms niet.

Ik bedoel heel de computer: Wanneer de auto het wel doet, dan gaan na het omdraaien van de sleutel en eventueel het uitschakelen van het alarm, alle lichtjes branden op het dashboard. Het LCD toont het oliepeil. Dan kan je de motor starten en zullen de lichtjes doven. De auto zal nooit uitvallen tijdens het rijden, maar na het uitschakelen van de motor is het maar de vraag of de lichtjes gaan branden bij het opnieuw omdraaien van de sleutel.

Wanneer de lichtjes niet gaan branden (ook de gloeispiraal niet, enkel het lichtje van de accu) dan is ze ongesteld en zal de startmotor niets doen. Aanduwen niet geprobeerd maar zal niet werken denk ik. (De accu is een beetje slecht maar startkabels maakt geen verschil daar ligt het niet aan.)

Heb een nieuwe sleutel laten programmeren maar dat maakt geen verschil.

Het uitschakelen van het alarm met de afstandsbediening lijkt op het oog altijd goed te werken: De knipperlampjes blinken een paar keer en het rode ledje van de startonderbreker dooft.

Toch zegt een monteur dat het probleem te maken kan hebben met het alarm. Dat er een relais vast zit. Advies om door een gecertificeerd alarmspecialist "het alarm van de startonderbreker te halen".

Maar dit is toch eenvoudig op te lossen door een relais te vervangen of te overbruggen? In het klepje van de zekerkast onder de motorkap zit een mooie jumper hiervoor. Iemand een idee wat ik kan proberen?

Petroleum

Geplaatst door Petroleum , lid sinds 10 maanden geleden

1 Reactie

Beste antwoord, geplaatst door Petroleum, 10 maanden geleden

Heb er een hobbyist naar laten kijken, die heeft heel het alarm verwijderd en sindsdien is het probleem opgelost. Weet niet precies hoe ie dat nou gedaan heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Scudo of stel zelf een nieuwe vraag.