close auto

Surf Advertentievrij op Problemcar.nl!

Geen afleiding meer, alleen de antwoorden die je zoekt. Word VIP en geniet van een volledig advertentievrije ervaring.

Word VIP voor slechts €1,99 per maand!

Word vip

Fiat Bravo 2008: Turbo?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Schakel, Motorcode: 198A1000, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 110

Hoi,
Ik rij in een Fiat Bravo 1.4 T-jet benzine 150 pk sport met een fabrieksaf digitaal turbometer in dashbord. Ik heb het volgende probleem, het lijkt alsof mijn turbo bij gassen tot 100 kmh niet of nauwelijks werkt, turbometer in dashbord komt niet boven de 2 streepjes. Turbo maakt geen rare geluiden of gefluit. Het lijkt alsof je in een auto rijdt zonder extra power turbo. Bij de stoplichten wegrijden hou ik een Dacia moeilijk bij. Maar HEEL soms als ik ga gassen en boven de 100 kmh rijd zie ik dat de turbometer tot wel 4-5 of 6 strepen komt wat normaal is, maar dat is soms, meestal blijft het dan ook op 2 streepjes. Wat betreft snelheid die zit er wel in na 100kmh.

Mijn vraag is is mijn turbo aan vervanging toe of is het een onderhoud die aan je turbo gedaan moet worden.

Geplaatst door

Set (105)

al 1 maand lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Sluit je wastgate wel of zit deze vast ?
Haal de slang eens van de turbo en controleer of hij wel goed draaid.

kaleido 1 6250
badge vip badge

1 maand

Heb er echt helemaal geen verstand van. Maar ik zal de slang weghalen en kijken of de turbo draait. Moet de motor stationair draaien of moet ik ook gas geven om te kijken of hij draait?

Bedankt alvast. Top

Set 105

1 maand

Als je niet weet wat je moet doen doe het niet. Bij Fiat zit de slang vast met een klem die je met een speciale tang of kniptang los moet maken en met wat geluk kun je die met een kniptang ook vast zetten

Highway 625
badge

1 maand

Bij geen kennis naar de garage voordat er ongelukken gebeuren.

kaleido 1 6250
badge vip badge

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Bravo of stel zelf een nieuwe vraag.