Fiat Tipo : turbo vraagjes

Wie zou mij kunnen helpen met een paar vragen te beantwoorden? Ik heb pas geleden een tipo 1.9 turbo diesel gekocht, hij rookt niet ratelt niet en klinkt perfekt. Alleen de turbo werkt niet optimaal, hoor hem af en toe fluiten en het lijkt wel of hij slecht op gang komt. Bij lage toeren wanneer je hem duidelijk moet voelen blaast hij voor mijn niet of nauwelijks. Kan mij niet voorstellen dat hij stuk is, iemand enig idee of ervaring mee wat het kan zijn?
Heb gehoord dat het een klep kan zijn die open blijft staan, en heb gelezen over vervuiling. Zag ergens ook iets over een turbo schoonmaak kit (wat is dat en waar kan je dat halen?). Ook verbruikt hij stevig wanneer je een beetje door probeerd te rijden (meer dan hij zou moeten verbruiken). Dank jullie wel alvast.

Mvg

Alex

24

Geplaatst door 24 , lid sinds 16 jaar geleden

1 Reactie

monteynejeroen, 16 jaar geleden

Laag in toeren heeft die normaal niet veel kracht. 't is maar bij een 2500tr/min dat hij begint te trekken.
Hoeveel olie verbruikt hij?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.