Fiat Punto: verlichting Punto

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Verlichting probleem: rempedaal indrukken, fout-lampje "verlichting"aan op dashboard. Verlichting aan (stads en/of gedimd), fout-lampje ook aan. Knipperlicht aan (l/r of beide), gaan versneld aan. ALLE lampen branden!!! Wie weet een oplossing?

Sleen01

Geplaatst door Sleen01 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

oldtimerboy (0), 14 jaar geleden

kijk of er geen verkeerd lampje ergens in is geplaatst! ik had dat ook, lampje achter vervangen voor het juiste wattage, en opgelost.

het foutlampje werkt als volgt: ze bekijken de totale weerstand van alle lampen, als die voldoet aan de juiste weerstand brand het gele foutlampje niet.

als er een te grote lamp ergens in zit is de weerstand lager, dus gaat het lampje branden! idem als er een te kleine lamp is geplaatst, dan is de weerstand lager en gaat het gele lampje ook aan..

suk6 met zoeken!

Sleen01 (0), 14 jaar geleden

Zover ik gezien hebt zijn de goede lampen gemonteerd. Zitten de RAW's ook in dat circuitje? Ik begreep dat het alleen de remlichten en de mistlamp erin zitten volgens het instructie boekje. Maar voor de zekerheid ga ik van de week alle lampen nog ff bekijken.

oldtimerboy (0), 14 jaar geleden

Achterlicht zit er gegarandeerd ook in! daar was er bij mij 1 verkeerde lamp in geplaatst.. dit is echt een heel naar foutje..

Sleen01 (0), 14 jaar geleden

Ik zie alleen niet de combinatie van het lampje en de raw's die te snel gaan! Trouwens ik heb er twee nieuwe R10 lampjes erin gedaan bij de achterlichten.

blok5 (0), 14 jaar geleden

Ik lees dit nu en ik heb bij mijn vrouw der Punto parkeersensoren ingebouwd (krijgen stroom van achteruit verlichting) en geen geel waarschuwingslampje.
Hij waarschuuwde wel toen de kentekenplaat verlichting het niet deed.

Is het al opgelost?

Sleen01 (0), 14 jaar geleden

Kentekenverlichting werkt normaal. Zal van het weekend nog ff verder gaan met zoeken. Als iemand nog een idee heeft lees ik dat graag. Als ik iets vind dan meld ik dit ook ff.

blok5 (0), 14 jaar geleden

Die waarschuwing heb je alleen voor je achterverlichting (alles wat aan de achterkant zit).
Het geeft een "foutmelding" als een lampje doorgebrand is en/of kabeltje bloot is en iets raakt.

Het geeft niets met de voorlichten (koplampen) te maken. (dat denk ik)

Als alle verlichting achter doet, dan moet je de draden checken achter, kan ook een draadbreuk zijn.
Je zegt dat je geen lampje vervangen hebt, dus checken of alle lampjes het nog doen.
Verlichting aandoen en zorgen dat je die foutmelding krijgt en probeer dan de stroomkabels lichtjes te vouwen om te checken of ergens draadbreuk zit. Als die storing weggaat tijdens het checken dan weet je dat ergens een draadbreuk of bloot draad is.

Sleen01 (0), 14 jaar geleden

Toch nog ff wat dingen gaan checken. Als ik het gevarenlicht aanzet (knipperlichten) gaan de lampjes van BEIDE achterlichten heel flauw mee knipperen. Lijkt dan toch op massa probleem. Maar ik heb van de beide licht-units gemeten naat massa, zijn ok. Nogmaals alle contacten schoon gemaakt op de lampunits. Beide lampjes verwisseld van de achterlichten had ik al verwisseld. Met een paar nieuwe P21 lampjes diverse lampen gewisseld zonder resultaat. De kentekenverlichting contacten ook gereinigd. Geen resultaat.

Sleen01 (0), 14 jaar geleden

Bij het op zoek gaan naar het richting aanwijzer relais, heb ik drie relais uit het kastje getrokken. Deze waren het niet! Nu wel twee AIRBAG lampjes, rood en geel, HELP. Iemand een idee om te resetten of direct naar de dealer?

jeroenmonteyne (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je 12V voeding krijgt aan je knipperlichten achteraan, dan heb je zeker ergens een slecht contact of slechte massa aan je achterlichten. Richting aanwijzer relais zal je niet vinden want die zit er niet in.

Sleen01 (0), 14 jaar geleden

Ben naar de garage geweest, Fiat dealer. Airbag lampjes gereset. Auto door de APK gekomen, joepie! Verlichting probleem ligt aan de boordcomputer. Een nieuwe kost om en nabij de 600 euries, dus niets aangedaan. Tenslotte komt hij door de APK. Bedankt allen voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.