Fiat Marea : voorgloei lampje blijft even branden na de start

Een klant van mij heeft een Marea diesel ca. 2000, volgens mij een 2 liter. Deze heeft de eigenschap dat na het starten het voorgloei lampje ca 10 sec. blijft knipperen, iets wat die nooit gedaan heeft. Iemand die deze ervaring heeft en ook de oplosseing biedt mag het zeggen, alvast bedankt.

cor1821

Geplaatst door cor1821 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

cor1821 (0), 17 jaar geleden

Het juiste type is een 1.9 van 1996, voor de verduidelijking.

PL (0), 17 jaar geleden

Dit kan bij Fiat vanalles zijn, van gloeibougies tot een motormanagement probleem. Toch even laten uitlezen bij een dealer.

cor1821 (0), 17 jaar geleden

Ok bedankt ik zal het doorgeven, zit er ook een relais in die de gloei tijd bepaald en wellicht blijft hangen.

Tec11279 (0), 17 jaar geleden

Als het voorgloeilampje blijft knipperen, betekend dat dat er een probleem met het voorgloeisysteem (relais, voorgloeibougies e.d.) is. Ik zou als eerste de voorgloeibougies laten controleren. Bij mijn dealer hebben ze deze doorgemeten en er bleek er één defect te zijn. Ik had trouwens geen startproblemen, maar dat schijnt te komen omdat het een JTD is, die slaan meestal toch wel aan. Ik heb alleen nog geen antwoord gehad op de vraag waarom er dan toch voorgloeibougies gemonteerd zijn....:-)

cor1821 (0), 17 jaar geleden

Ok het kan een waarschuwing zijn, ze zitten er niet voor niets in, zekerin de winter heb je ze nodig. Bedankt, ik ga er mee aan de slag. Het klopt starten doet die goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.