Fiat Ducato: Waar koop ik nieuw stekkertje voor luchtmassameter ?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2300

Bij mijn ducato ging het gele motorstorings lampje (geel) branden. Uitgelezen; luchtmassameter. Deze vervangen. Probleem 3 weken opgelost. Toen was het er weer. Stekkertje eruit; schoongemaakt en weer erin: weer paar dagen probleemloos. vervolgens bij de 1e regenbui, probleem weer terug. Dag later was het mooi weer; probleem weer weg. Daarna continue probleem gebleven, totdat ik vorige week in Italië was; 10 dagen probleemloos. Terug in NL (en regen)... storing. Nu is mij opgevallen dat het geribbelde rubbertje wat in het stekkertje voor naar de LMM zit is gescheurd. Met mijn vorige bus (Peugeot boxer 2004, 2.8hdi) heb ik vergelijkbare problemen met de stekkertjes op de injectoren gehad. Daarvan waren de stekkers los te krijgen en na vervanging alle problemen opgelost.
Mijn fiat dealer verteld me dat er geen losse stekker voor LMM te krijgen is en dat alleen de volledige kabelboom voor de motor te bestellen zou zijn ? Iemand een idee, waar ik een losse stekker kan krijgen ? Of desnoods alleen het 'ribbelrubbertje' van een 4 polige stekker, maar liever de hele stekker.

sneltrans

Geplaatst door sneltrans (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij een sloper die Fiat sloopt. De stekker met een stuk kabel er aan halen en dat overzetten.......

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Vergelijk je stekker eens met deze: http://www.rdae.nl/multistekkers/bosch-c...

rick559 (0) PRO, 12 jaar geleden

probeer eens bij fiat bedrijfdswagen / daf dealer. losse stekkers en conector verkrijgbaar.
sommigen kun je pas maken.

sneltrans (0), 12 jaar geleden

Bedankt allemaal.
- Sommige slopers hebben wel LMM op de plank, maar zonder stekker. deze had ik ook al bedacht, maar geen van mijn aanvragen tot nogtoe succesvol.
- via site rik donkers auto electro niet het exact juiste stekkertje gevonden. Toch het e.e.a. laten komen om te kijken of ik wellicht de bestaande stekker op kon lappen. Heb er in ieder geval een passend afdichtrubbertje voor de stekker aan overgehouden, maar probleem was niet opgelost.
- Bij truckland geweest; ook daar geen stekker te krijgen bij onderdelen magazijn en werkplaats kwam met tip, die ik ook nog als uiterste in mijn achterhoofd had zitten; gebruik vier stekkertjes (geloof dat ze RP4 heten oid) die je ook op de min pool van autoluidsprekers gebruikt, knip de stekker af en zet deze stekkertjes op de contacten en spuit het daaromheen vol met kit.

Ongelooflijk dat het zo opgelost moet worden eigenlijk, maar ja het werkt wel... en dat is het belangrijkste.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.