Fiat Ducato: Wel starten niet aanslaan fiat ducato

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Hallo,

We hebben wat problemen met een fiat ducato, hij start wel maar slaat niet aan. Op het moment dat we contact inschakelen gaan de controle lampjes van het motormanagement en de gloeibougie's beiden niet branden. Controle lampje start blokering blijft even uit en springt dan aan en blijft constant branden.

We vermoeden dat de Computer niet verzien word van spanning of de computer zelf de boosdoener is. Dit na gaan meteen maar kwamen er al snel achter dat dit niet zo eenvoudig gaat. Spanning vanaf de regeleenheid voor de relais te bedienen is namenlijk geen constante 12v, maar een blok signaal. Start blokkeringen overbruggen is daardoor ook geen optie. Volgens mijn schema stuurt de regeleenheid een signaal naar de Motormanagement computer en via een Brandstofafsluitklep een signaal naar het Relais voor de hoofdstroom van de Motormanagement computer. Nu meet ik wel signaal op de ingang van de Motormanagement computer, maar geen signaal op de ingang van de zekeringen/relais kast. Dus vermoed ik dat de brandstofafsluitklep ingeschakeld staat waardoor het signaal niet in de zekeringenkast ariveerd. Nu is mijn vraag: weet iemand waar die zit?

Mischien heeft iemand dit ooit ook al mee gemaakt, en ben ik ondertussen helemaal in de verkeerde hoek aan het zoeken. Alle tips zijn welkom.

Mvg,

Joep

Scheepers

Geplaatst door Scheepers (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rick559 (0) PRO, 9 jaar geleden

wat zijn de foutcode`s? dit kan namelijk heel veel zijn.

de schakelaar zit rechts onder daschboardkastje

mvg rick

kuipers (0) PRO, 9 jaar geleden

wat was uiteindelijk de oplossing heb zo een zelfde soort klacht?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.