Fiat Fiat Panda 1000 i.e.Clx: Zingend geluid na vervangen distributieriem en spanrol

Bouwjaar: 1992

Vandaag distributieriem laten vervangen en spanrol. (Complete distributieset). Nu zingt hij... Terug naar garage en die hebben het wel gehoord ook maar zeggen dat het komt door strakke afstelling. Ze zeggen dat het geen probleem is. Gaat dit geluid nog weg na verloop van tijd? Is het inderdaad niet schadelijk? Het is een erg goede garage (nr 1 ANWB grote beurt test) Ik vertrouw hen volledig. Maar ik vind het geluid niet echt geruststellend. Het is een niet al te hard geluid. Je hoort het bij gas geven in lage versnellingen. En bij toeren maken. Als ik 50 rijd hoor ik het niet meer. Het klinkt gewoon niet zo als ie klonk ervoor en dat vind ik jammer. Is dit dus normaal bij nieuwe distributieriem? En gaat het vanzelf over na wat meer kms rijden? Ze hebben hem niet slapper gezet, want dat zou ook niet goed zijn.

Carmen1531

Geplaatst door Carmen1531 , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

Hendrik4290 PRO, 16 jaar geleden

Als de distributieriem zingt ligt hij veel te vast en zal heel gauw versleten zijn of erger nog, knappen. Hij dient op de juiste spanning gemonteerd te worden. Hiervoor heeft de garage hulpmiddelen ter beschikking, maar ja ,worden die altijd wel gebruikt?

luyken PRO, 16 jaar geleden

riem ligt veel te strak, als de riem te strak ligt gaat ook je waterpomp kapot.

VINK PRO, 16 jaar geleden

RIEM OPNIEUW LATEN AFSTELLEN.
KOST JE EEN WATERPOMP OF EEN NIEUWE RIEM MET DE GEVOLGEN VANDIEN.
GR LUIS

the4men PRO, 16 jaar geleden

riem te strak gewoon wat losser laten zetten

Rudi10554, 16 jaar geleden

Loopt de riem of schijf niet tegen een plactic beschermkapje welke om de snaar zit en zo fijn terug te plaatsen zijn.
Suc6
Rudi

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.