Fiat Stilo: zwabberende, bonkende voorwielen

Bouwjaar: 2004, Motorcode: 1.8

Wie-o-wie kan mij uit de brand helpen en heeft de gouden tip want ik word er een beetje moedeloos van: net een nieuwe auto gekocht (2 jaar oud) en gelijk al een klacht waar men bij de garage (ben bij 3 verschillende fiat-dealers geweest) niks kan vinden. Dit is de klacht zoals ik em elke keer aan de garage doorgeef:

Onregelmatige, onverklaarbare klacht.
Aan de voorkant is er een klacht die niet te verklaren is en af en toe voorkomt: een zwabberende, schuddend, bonkend voorwiel dat alleen op de snelweg gebeurt en dan lijkt het net alsof je over een wegmarkering rijdt (geluid en gevoel). Dit gevoel heb ik niet altijd maar als het er is dan is het behoorlijk heftig en lijkt het alsof het wiel er elk moment af kan trillen. Je voelt dit in de pedalen (niet in het stuur of de pook). Als de klacht er is dan gebeurt het volgende:
het begint allemaal met dat het wiel begint te zwabberen/trillen.
Na een paar kilometer dan treedt het bonken op maar alleen als ik over een oneffenheid in de weg (metalen wegdelen van een brug bijvoorbeeld, onregelmatige weg) rij.
Klacht blijft aanhouden net zolang als ik doorrij.
Als ik stop dan is de klacht daarna wonderbaarlijk verdwenen.
Als het gebeurt dan is het met een koude auto.
Als de klacht optreedt is dit meestal pas na een kilometer of 5 tot 15. Als de klacht optreedt dan trilt de auto ook bij het verlaten van de snelweg met remmen, anders is dit niet het geval.

Wat kan dit zijn?? LAGER / OPHANGING / UITLIJN / BALANCEREN / BREUK / SLAG / KROMME REMSCHIJF / DRAAGARM / AANDRIJFAS / HOOGTESLAG / HOMOKINEET

Ik ben zelf niet technisch maar kan misschien tips/ideeen aan de garage aandragen!!

marco_sire

Geplaatst door marco_sire (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

fusee kogel draagarm rubers
misschien stuurkogel
ik denk fusee kogel

marco_sire (0), 17 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]fusee kogel draagarm rubers
misschien stuurkogel
ik denk fusee kogel[/quote]
dat is een snel antwoord: hulde!!

klopt het met jouw oplossing ook dat mijn klacht zo nu en dan voorkomt?

en mijn klachten (trillende pedalen, zwabberend/bonkend wiel, schokkende auto bij koppeling indrukken bij verlaten snelweg/schokkende auto bij verlaten snelweg bij rem indrukken) kunnen worden verholpen door die 'kogel'?? is dat een duur arbeidskarweitje?

PS: aan jouw histroy te zien kom je hier wel vaker, weet jij een goede, betrouwbare hobby-ist in de buurt van rotterdam die mijn probleem zou kunnen verhelpen? de hoop dat een garage het oplost is al vervlogen bij mij....

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

eerst goed controleren
de klacht wijst in die richting
kogel verv is niet overdreven duur
maar check alles voor dat er wordt gesleuteld
motorsteun(enn)??
ik laat mijn klanten altijd langs komen
voor er vervangen word

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.