Ford USA F150 1991: Automatische versnellingsbak schakelt niet meer op

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.0 efi

Hallo,

Ik ben bezig geweest om mijn versnellingsbak te reviseren. Revisieset gekocht en de bak helemaal uit elkaar gehad. Alle onderdelen die vervangen moesten worden heb ik (wij) vervangen. De bak weer in elkaar gezet en onder de auto geplaatst. Nu heb ik last van het volgende: Achteruit doet het prima, alleen vooruit schakelt de bak niet meer op, ik heb alleen maar de eerste versnelling. Overduidelijk hebben we dus een foutje gemaakt. Kan iemand mij ook een beetje in de goede richting wijzen waar ik het probleem moet zoeken? Olie is vervangen en er zit een nieuwe filter op.

Groet,

Robert

Koperdak

Geplaatst door Koperdak , lid sinds 9 jaar geleden

9 Reacties

Mercury PRO, 9 jaar geleden

Het lijkt op een remband foutje Robert, heb je die wel goed vastzitten? Ik denk dat Jan zo wel weet welk type bak jij hebt(die is op vakantie nu), maar mij is dat ontgaan, dus geef ff aan welke bak, ga ik ff kijken wat ik er van heb aan troubleshooting....

Eerste vraag is, genoeg olie in de bak? en de juiste? en, koppel omvormer leeg geweest? vacuumpot goed aangesloten? leidingen goed en niet toevallig verstopt?

gr

Peco Power

Koperdak, 9 jaar geleden

Hallo,

Remband zal ik even na moeten kijken. Olie is goed en op het goede peil. Koppelomvormer is niet leeg geweest. De rest zal ik nog even moeten controleren. Dit zal nog even moeten wachten tot zaterdag, omdat ik ook op vakantie ben.
De bak is een AOD.

Mocht je nog wat dingen te binnen schieten, dan hoor ik het graag.

Groet,

Robert

Mercury PRO, 9 jaar geleden

governor?

Koperdak, 9 jaar geleden

Ga ik ook even nakijken. Zodra ik wat meer weet plaats ik het wel even

Koperdak, 9 jaar geleden

Ik heb de garage pas maandag. Dan weet ik waarschijnlijk meer.

Ik laat nog wel even wat van mij horen

Groet,

Robert

Koperdak, 9 jaar geleden

Kan het ook liggen aan de tv kabel?

Koperdak, 9 jaar geleden

Hallo,

Even een kleine updaten: ik ben een tijdje aan het klooien geweest met de tv kabel. Zoals verwacht was dat het probleem niet. Ik ga morgen bezigt met de governor aan de slag.

Zodra ik weet wat het euvel is, laat ik het wel even weten

Koperdak, 9 jaar geleden

En daar was ik weer met de laatste update....

Governor is er af geweest en helemaal schoongemaakt. Voor zover ik het kan beoordelen mankeert er helemaal niets aan. Auto geprobeerd en volgens verwachting schakelt hij niet door en blijft rustig in de eerste versnelling hangen.

Verschillende garage's/specialisten gebeld, gemaild en gesms't. Afgelopen vrijdag bij de garage geweest die er wel wat aan wilde doen. Keurig in de 1e er heen gereden sleutel overhandigd en de monteur een rondje laten rijden. Monteur weer bij de garage met de medeling dat de auto keurig doorschakelt naar tot de derde versnelling ??????? daar snapte ik niet veel van. De monteur overigens ook niet. Dus ben ik eerst maar even een blokje om geweest en ook bij mij schakelde hij prima.

Hierna heeft de auto even een paar uurtjes stilgestaan waarna ik weer vol trots een rondje wilde gaan rijden........ Ik ging niet zo hard meer met alleen maar een eerste versnelling, want schakelen ho maar. Auto weer bij de garage neergezet en een uur later telefoon van de monteur dat hij op het moment dat hij belde alweer keurig 45 mijl per uur reed in de overdrive. Op zo'n moment begin je aan je eigen geestelijke gesteldheid te twijfelen. Maar goed, morgen gaat er een specialist naar kijken en ik hoop dat deze kan verhelpen wat er aan de hand is.

Wordt vervolgd....

Koperdak, 9 jaar geleden

Versnellingsbak er weer onderuit gepeuterd en naar een specialist gebracht. Rubbertje gescheurd bij het monteren. Dat was het hele probleem. Voordeel van dit geheel is dat je toch wel handiger wordt in het demonteren van onderdelen.

Bak wordt deze week weer in elkaar geknutseld en ik zal hem in het weekend weer onder de ford hangen (ook meteen maar even de krukaskeerring vervangen, want hij lekt olie als een dolle).

Groet,


Robert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA F150 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.