Ford USA Econovan : Benzine in de olie,en slecht lopen bij koude motor.

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.9 six in line

De motor van mijn Econoline E 150 cargo van liep vanaf dat ik hem kocht al slecht stationair,de hele tijd op en neer met het toerental. Gasklep schoongemaakt,dit hielp even. Stationair toerental omhoog geschroefd,want bij stilstaan viel ie nog wel eens stil. Dit werd steeds erger,en op den duur ,moest ik gas erop houden om te voorkomen dat de motor afsloeg. Na verloop van tijd was het gebeurt en wilde ie koud niet meer lopen. Ik constateerde ook veel te veel olie in het carter en deze was erg dun,net of er benzine in zat. Ik heb de koelwater sensor ook al eens doorverbonden,hielp ook niet. Spruitstuk op lekkage gecheckt,leek ook goed. Ben nu door de 'goeie' tips heen, wie kan me helpen?

R1

Geplaatst door R1 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA Econovan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

Tsja Arie, ik weet het zo ook ff niet, is alle vacuum wel in orde? ik ken deze motoren zo ook niet, de 4.0 liter wel eens onder handen gehad, maar de 4.9 ken ik zo niet, maar misschien is ie wel hetzelfde.....oliepeilstok ff eruit, houdt de vuuraansteker er maar ff bij en indien het direkt ontbrandt, dan is het wel duidelijk dat er te veel brandstof in de olie zit. carterventilatie werkt wel goed?

gr

Peco Power

R1 (0), 12 jaar geleden

Hoi Peco,bedankt voor je reactie . Voorlopig nog geen tijd gehad om er weer mee verder te gaan. Maar mocht het me gelukt zijn dan laat ik het weten.
Gr Arie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA Econovan of stel zelf een nieuwe vraag.