Ford USA F150 1997: cruise control werkt niet meer van ford f150

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.6

hallo, heb mijn ford f150 al een klein jaar en de cruise control werkt niet, iemand idee waar het aan zou kunnen liggen?

Danny322

Geplaatst door Danny322 , lid sinds 12 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Vaak werkt de cruisecontrole bij amerikanen op vacuum , controleer de vacuumslangetjes eens.
Zekeringen en schakelaars bij de pedalen controleren .

jvr, 8 jaar geleden

Het is al even geleden, dus we lezen graag de oplossing. Maar zo niet:

Wat kaleido zegt. Deze slangetjes zijn bijna altijd zwart, kunnen door warmte gaan scheuren (dus lekken) maar ook verstopt raken. Even met lucht doorblazen om ze leeg te krijgen. Ook kan de servo defect zijn: volg de gaskabel vanaf het gasklephuis naar de servo, controleer de elektrische aansluitingen en de vacuümslangetjes.

Vanaf de servo kan een luchtslang naar het rempedaal gaan (ontluchting bij remmen). Controleer de afdichting bij het rempedaal, alsmede de daar aanwezige schakelaars. Ook de bedieningsknoppen op het stuur kunnen slecht contact maken, misschien vanwege een defecte clockspring.

Meer info:

http://jeep-manual.ru/index.php?page=78 (geen Ford, maar misschien wel handig)
http://www.fordf150.net/forums/viewtopic... (Ford F150)
https://www.youtube.com/watch?v=kSON_LVd... (Clockspring)

Danny322, 8 jaar geleden

hallo jvr, nee we hebben het nog niet echt kunnen bekijken wegens een ander probleempje momenteel. mijn koppakking is stuk, en deze zal dus eerst vervangen moeten worden, ik ben zelf mecanieker en heb veel riemen vervangen maar nog nooit geen ketting, dus heb er een beetje bang van maar het zal toch moeten gebeuren. dus ik hou je op de hoogte.

Danny322, 7 jaar geleden

Probleem pas gevonden. Contact op hoofdrempomp is van de cruise control, deze was bij mij stuk. Bedankt toch allemaal voor het meedenken. Groeten

jvr, 7 jaar geleden

Oke mooi zo, bedankt voor de oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA F150 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.