Ford USA F150 1999: Moeilijk starten na krukas vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.4

Ik heb de krukas van een F150 Lightning met 5.4 motor vervangen. Toen de auto kwam liep ie netjes muv het getik. De krukas is vervangen en de auto start nu moeilijk maar start wel en loopt niet stationair. Bij veel gas geven gaat ie even toeren maken en schijnt goed te lopen om bij lage toeren weer uit te vallen. Het lukt mij niet om in de ECU te komen met de scanner. EEA nagemeten en blijkt dat een paar bobines geen signaal krijgen om te vonken. Kan een verkeerde timing ervoor zorgen dat enkele cilinders niet meer vonken? Toevallig ook een Nissan Xtrail gehad met een foute timing. 2 van de 4 cylinders kregen geen vonk. Nadat de timing goed is gezet kregen ze allemaal een vonk. Het kan een defecte ECU zijn, inmiddels is een nieuwe besteld, of een verkeerde timing.

ptrustfull1

Geplaatst door ptrustfull1 , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

C.Jonker PRO, 8 jaar geleden

Ik verdenk idd je timing waardoor de sensor het niet goed leest en de ECU dus niet de juiste info krijgt.
Ook kan natuurlijk een en ander niet goed kontakt maken, smerig zijn of een massastoring zijn.
Draait je krukas goed soepel rond? heb je dat gecontroleerd bij montage? lagerschalen met het juiste moment vast gezet enz

ptrustfull1, 7 jaar geleden

Opgelost, aan de achterzijde van het blok komt een vacuumleiding die er niet goed op zat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA F150 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.