Ford USA LTD 1975: Repareren vinyldak

Bouwjaar: 1975, Brandstof: LPG, Motorcode: 5.7v8

Hallo Techneuten
Ik ben Eelke zijlstra heb een ford ltd 5.7 v8 vierdeurs sedan gekocht uit 1975 izgst en die heeft na 35 jaar een kapot vinyldak,door het lekken van dit dak is er allemaal vocht in de zijkanten van de auto gelopen ,weet iemand hoe ik dit het beste kan behandelen?
Dit dak moet vervangen worden ,ik wil hem zelf kaalmaken ,maar er zit een speciale chroomstrip op.
Ik hoorde dat die eraf kan met een speciale tang???Weet iemand daar meer van ?hoe zo'n tang heet ?
Alvast bedankt
Eelke

dikkeplof

Geplaatst door dikkeplof , lid sinds 13 jaar geleden

1 Reactie

Mercury PRO, 13 jaar geleden

Je chroomstrip moet je gewoon voorzichtig loshalen, de klemmetjes waar ie mee vast zit (een soort veertje) zullen toch ook wel aangetast zijn.
Je vinyldak zul je met wat geluk in amerika wel kunnen bestellen. (kijk dan bij lincoln want daar is veel voor te krijgen) het betreft hier een vinyl dak met een soort padding aan de binnenkant (net als een padded bra, dan lijkt het meer dan het is ;-) ) een soort schuimrubber laag.
Voorzichtig met het loshalen van dit dak, want je moet niet verbaasd staan te kijken als je c stijl van de auto behoorlijk is weggeteerd door het vocht wat daar in de vulling is gekropen en nooit weer is opgedroogd en omdat de auto op de lijn voor een vinyl dak stond, zal er ook niet te veel aandacht besteed zijn aan het lakken van dat deel van de auto. (vinyldaken zijn uitgevonden om de aansluitingen van het dak op de c stijl en de c-stijl zelf aan de carrosserie te camoufleren, deze werden dicht gesmeerd met tin (lead) en waren nooit strak (vandoor ook de term leadsled voor die verlaagde customs uit begin jaren 50) de klemmetjes zijn gewoon opnieuw te bestellen. probeer 1 hoekje los te krijgen en dan de strip voorzichtig schuiven, niet aan buigen!!!!

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA LTD of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.