Ford Ka 2010: 1DIN autoradio werkt niet

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 169A4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 51

Goedemiddag,

Vandaag bezig geweest met het vervangen van de originele autoradio voor een Pioneer SPH-10BT autoradio.

Het uitbouwen van de originele radio leverde geen problemen op. Echter toen ik de Pioneer aansluit, ging deze niet aan wanneer ik het contact aanzette. Heb toen de gele en rode stekker omgewisseld, zoals de handleiding suggereert. Dit leverde echter ook geen resultaat op.

Ik heb al het een en ander gelezen over het aansluiten van de radio op de sigarettenaansteker. Ik weet alleen niet precies hoe dit moet en of dit überhaupt wel nodig is bij deze auto? Wat me ook opvalt is dat de pinnetjes op de radiostekker niet helemaal overeenkomen met de pinnetjes op autostekker. De meegeleverde verloopstekker pas gewoon netjes, maar het lijkt alsof er pinnetjes in lege gaatjes zonder draadjes gestoken worden (begrijpt u wat ik bedoel?).

Weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen?

Alvast bedankt!

Gr,
Michiel

Michiel_M

Geplaatst door Michiel_M , lid sinds 1 maand geleden

8 Reacties

lange-frans, 1 maand geleden

verkeerde pinout op stekker ? welke kleuren gaan in leeg gat?

Michiel_M, 1 maand geleden

Hoi Lange Frans,

Ik heb een foto gemaakt en zo duidelijk mogelijk proberen aan te geven welke kleur draden er bij welke pinnetjes horen.

De grijze stekkers links zijn van de auto, de zwarte rechts van de radio.

Zwart gaat dus op zwart, maar de rest van de linkse radiostekker komt dus niet overeen met de rechterautostekker. (Gezien vanaf de auto)

Bedankt!

.

lange-frans, 1 maand geleden

michiel de twee buitenste zijn voor je speakers . binneste 2 wordt meten met multimeter en kijken in handleiding welke kleur wat is .

Michiel_M, 1 maand geleden

Oke, net gemeten en rood/groen en geel hebben spanning. Voorzichtige aanname dat deze kleuren overeenkomen met de kleuren in de radiostekker. Even veranderen in de ISO stekker dus? Blauw moet dus ook verplaatst worden zodat deze op blauw in de auto aansluit?

Thanks!

lange-frans, 1 maand geleden

zwarte stekker .... zwart = massa Rood = schakel 12volt van contact Geel = constant 12volt Oranje = mute Blauw = antenne remote ...grijs blokje moet je zelf meten.. iso stekker kun je aanpassen moet je even op google .....

lange-frans, 1 maand geleden

eerst goed meten daar na inderdaad op de juiste plek plaatsen.

Michiel_M, 1 maand geleden

Moguh,

Zojuist alle draadjes op elkaar aangesloten (zwart, geel, rood en blauw), maar nog steeds gebeurt er niks. Geprobeerd om rood en geel om te wisselen, maar geen succes.

Iemand een idee?

Groet,
Michiel

Heino4267, 1 maand geleden

Als je systematisch werkt vanuit de autoradio, moet het lukken:
- eerst alle luidsprekers aansluiten
- daarna zorgen voor een goede massa op de autoradio, bv. door tijdelijk de behuizing te verbinden met de carrosserie
- dan de drie plussen aansluiten nadat je hebt gemeten welke van de drie plussen van welke soort is (constante plus, geschakelde plus, dashboardverlichting)
Als het dan nog niet werkt, heb je waarschijnlijk de radio beschadigd door een verkeerd aangesloten (lees: verwisselde) plus en min draad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.