Ford Ka 2003: Stottert wanneer je wat meer gas geeft

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BAA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Ik heb recent een redelijk lange rit gemaakt (~2 uur heen en terug), de dagen erna merkte ik dat de auto wat stottert, als ik weinig gas geef trekt de auto op zonder stotteren, bij het meer gas geven begint het dus.

Het is op zich niet heel hevig dat stotteren maar wel hinderlijk en zorgelijk, ik hoop vooral te voorkomen dat het probleem groter wordt.

Zijn er dingen waar ik (zelf) naar kan kijken? Ik zou niet weten wat het is, misschien iets met de bougies/cilinders? De auto loopt verder gewoon goed stationair.

Bedankt!

RVD2

Geplaatst door RVD2 , lid sinds 7 jaar geleden

5 Reacties

RVD2, 1 jaar geleden

Zojuist nog even met de auto weg geweest, ik denk dat het vooral gebeurt als ik in een te lage versnelling zit en/of te laag toerental. Bijv. daarnet 50 in zijn vier, gas gaf; gestotter. Hoewel ik het ook wel eens merk als ik bijv. vanuit zijn 1 of 2 optrek. Maar goed.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

50 in zijn 4 is zowiezo niet aan te bevelen.
Laat hem eens uitlezen .
Onderhoud is hoelang geleden ?

    Meestal rijd ik minimaal zo rond de 60 in zijn vier, maar het was als voorbeeld, je kent het wel als je even gas moet los laten. Onderhoud, geen idee, ik heb de auto nog maar een half jaartje. Ik kan wel laten uitlezen maar is dat niet prijzig? Bij de Ford dealer of kan het ook bij de garage 'om de hoek'? - RVD2, 1 jaar geleden

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Uitlezen kan ook bij een goede universele garage , dan heb je misschien een zoekrichting , als het misfires zijn , weet je welke richting je op moet .
Onderhoud zou helemaal niet verkeerd zijn als de historie niet bekend is.

RVD2, 11 maanden geleden

Om nog terug te komen; de bougies heb ik een tijdje later laten vervangen. Toen reed deze vrijwel prima. Echter, enkele maanden later is het probleem toch weer terug. Ook heb injection cleaner gebruikt op een 1/4e tank, maar dat hielp niet. Ik was vergeten over dat uitlezen, dat kan ik nog wel laten doen.

Of de bougies waren inderdaad niet goed, en zijn nu alweer 'vergaan'?

Heino4267, 11 maanden geleden

Ik zou ervaringsgewijs eerder eens kijken naar je bougiekabels: een nieuwe set is niet duur en ik denk dat je dan meteen van de problemen af bent.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.