Ford Mondeo: Aanjager/Airco, knipperlichten, temperatuurmeter werken niet mee

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800 TD

Goede morgen,

Bij mijn Mondeo 1800 TD uit 1996 MK1 werken werkt ineens de Aanjager/Airco niet meer, komt geen lucht meer uit en je hoort hem ook niet meer als je hem aanzet. Lampje van de Airci brand ook niet meer. Verder doen de knipperlichten het ook niet meer bij aangeven van richting. Bij aanzetten alarm lichten werken ze wel. De temperatuurmeter en brandstofmeter doen het ook niet meer. Verder geen problemen met de auto.
Iemand hier een oplossing voor me?

Mvg Marcel

Marcel1976

Geplaatst door Marcel1976 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

Alle zekeringen heel?
De airco werkt niet als de ventilator niet draaid op minimaal stand 1.
Of ergens een slecht contact in een voedingskabel naar de zekeringkast, omdat er meerdere dingen niet werken.

Marcel1976 (0), 15 jaar geleden

Alle zekeringen zijn heel, in de zekeringen kast onder het dashboard en in de motor ruimte.

Doktor (0) PRO, 15 jaar geleden

Voor de aanjager moet je even kijken achter het dashboradkasje, daar zit de aanjager motor en links daarvan zit de voorschakelweerstand van deze motor, die weerstand gaat wel stuk, de stekker die erop zit wil ook wel een doorbranden. weerstand zit met 1 schroefje vast, de stekker met bedrading is bij de dealer als reparatie te koop.

Suc6

Marcel1976 (0), 15 jaar geleden

Dank je wel voor je antwoord, maar alle storingen zijn tegelijk ontstaan dus vraag me af of er nog andere mogelijkheden zijn die het uitvallen van de omschreven dingen kan verklaren.

Doktor (0) PRO, 15 jaar geleden

Begrijp ik, probeer eens zekering #23 in de kast bij koppelingspedaal, die is voor de kachel algemeen, knipperlichten en voor de brandstofmeter.

Meet of er spanning op staat met contact aan, als er geen spanning op de zekering staat controleer dan of er op zek #20, #21,#24,#38 ook geen spanning staat.
Indien op geen enkele van deze spanning staat controleer dan relais K41, de 1e boven de zekeringen van de kast bij koppelingspedaal.
Anders zelfs nog hoofdzekering in motorruimtekast F1, 80A controleren.

Suc6

Marcel1976 (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je duidelijke reactie, ik ga zo even kijken en laat het dan wel even weten.

Marcel1976 (0), 15 jaar geleden

Volgens het instructieboekje is zekering #23 van de achteruitrijlichten, en electronisch geregelde schokdemping. Nummer #20 van de ruitewisser, #21 van de electrische ramen, 24 van de remlichten en 38 van de airbag

Marcel1976 (0), 15 jaar geleden

Probleem is voorlopig verholpen. Heb de hele zekeringkast eruit gehaald, uit elkaar gehaald en schoon gemaakt en nu doet u het weer.

robinet (0), 13 jaar geleden

ik heb ook het zelfde probleem, maar bij mij is de zekering al twee keer stuck gegaan, maar ik kan niet vinden wat is de bron van de problem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.